U BiH se ipak ne može u kupnju

 

Hrvatska je posljednjom odlukom malo ublažila mjere pa je dopušteno boraviti 12 sati na području zemlje.

To je moguće ako ste zdravstveni djelatnici, pogranični radnici, osoblje u prometnom sektoru, diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite, putnici u tranzitu, osobe koje putuju radi školovanja, pomorci, osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes. 

S obzirom na to da su se mnogi uhvatili na ovo posljednje, a to je “gospodarski interes”, iz Večernjega lista su poslali upit Ministarstvu unutarnjih poslova RH gdje su im dali jasan odgovor.

“Vezano uz vaš upit o značenju gospodarskog interesa, obavještavamo vas kako se navedeno odnosi na gospodarski interes Republike Hrvatske. Da bi neka osoba ušla u Hrvatsku pod navedenom iznimkom, u svakom slučaju mora je dokazati na graničnom prijelazu odgovarajućom dokumentacijom. Primjerice, sastanak na kojem se očekuje potpisivanje ugovora o poslovnoj suradnji, a koji se zbog važnosti nije mogao drukčije planirati ili održati (online), a zahtijevao je fizičku prisutnost. Dakle, nikako se ne radi o kupnji uobičajenih životnih namirnica za potrebe kućanstva, već o suradnji poslovnih subjekata šireg i većeg gospodarskog značaja”, istaknuli su iz MUP-a za Večernji list.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije