Home Novosti Iz Dalmacije uskoro direktni letovi prema novoj berlinskoj zračnoj luci

Iz Dalmacije uskoro direktni letovi prema novoj berlinskoj zračnoj luci

Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik ovog će ljeta imati direktnu avioliniju prema novoj berlinskoj zračnoj luci.

Barcelona, Spanien - 9. Juni 2018: Ein Airbus A320 der Eurowings mit dem Kennzeichen D-ABNU startet vom Flughafen Barcelona (BCN) in Spanien. [ Rechtehinweis: picture alliance ]

 

Rijeka, Zadar, Split i Dubrovnik ovog će ljeta imati direktnu avioliniju prema novoj berlinskoj zračnoj luci.

Eurowings je u svom redu letenja za predstojeću ljetnu sezonu najavio ove četiri linije kao nove, iako su gotovo sve spomenute hrvatske zračne luke ranije imale vezu prema zračnoj luci Berlin Tegel, no s obzirom na to da je ta zračna luka zatvorena, promet prema Hrvatskoj prebacit će se u novu zračnu luku te će po prvi put četiri hrvatska grada biti direktno povezana s novom zračnom lukom Berlin Brandenburg, piše croatianaviation.

Prva će s prometom krenuti linija Berlin – Split – Berlin, pred blagdan Uskrsa. Početak sezone označit će let u subotu, 03. travnja. Kompanija planira na ovoj liniji prometovati sve do 30. listopada, svake subote, a od 01. lipnja broj tjednih letova porast će na dva, naime, uvodi se dodatni let utorkom. U navedenom razdoblju Eurowings će između Splita i Berlina obaviti preko 50 povratnih letova i na tržištu u oba smjera ponuditi više od 17.500 sjedala! Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319 i A320, kao i na svim drugim linijama prema Hrvatskoj.

Eurowings će ponuditi preko 43 tisuće sjedala između hrvatskih zračnih luka i Berlina u ljetnom redu letenja 2021. godine.

Linija Berlin – Dubrovnik – Berlin krenuti će s prometovanjem 09. svibnja i prometovat će sve do kraja ljetnog reda letenja, 24. listopada. Dostupan je jedan let tjedno, svake nedjelje, pa će Eurowings u sezoni ponuditi oko 8.200 sjedala na ovoj liniji.

Linija Berlin – Rijeka – Berlin u prometu će biti od 15. svibnja do 30. listopada, također jednom tjedno, subotom. Planirano je 26 povratnih letova čime Eurowings na tržištu trenutno nudi više od 8.500 sjedala između Berlina i Kvarnera.

Linija Berlin – Zadar – Berlin najavljena je od 22. svibnja do 30. listopada, također će prometovati jednom tjedno, subotom. 25 najavljenih povratnih letova garantira preko 8.200 sjedala na tržištu u oba smjera.

Podsjećamo, Eurowings je u ljeto 2019. godine prometovao iz Berlina (ZL Tegel) prema gotovo svim zračnim lukama u Hrvatskoj, u ljetnoj sezoni 2020. kratko je prometovala tek linija Berlin – Split – Berlin, a prema trenutnim najavama hrvatske će zračne luke s ovom aviokompanijom ponovno direktno biti povezane s novom zračnom lukom Berlin Brandenburg.

Kompanija trenutno nudi povoljne karte na linijama iz Hrvatske prema Berlinu, počevši već od 50 eura, a cijene možete provjeriti na službenoj stranici Eurowingsa.

 

Exit mobile version