Home Novosti Načelnik Pavličević udaljio Matka Klarića iz službe do pravomoćnosti presude

Načelnik Pavličević udaljio Matka Klarića iz službe do pravomoćnosti presude

Podsjetimo, odlukom disciplinskog suda načelnik PGP Gruda Matko Klarić, kojega su četiri kolegice prijavile za seksualno uznemiravanje, proglašen je krivim za teške povrede službene dužnosti.

 

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izvijestili su da je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, temeljem prvostupanjske, nepravomoćne odluke nadležnog disciplinskog suda, kojom se rukovoditelju Postaje granične policije Gruda Matku Klariću zbog više povreda službene dužnosti kao jedinstvena kazna određuje prestanak radnog odnosa, s današnjim danom donio odluku o njegovom udaljenju iz službe, do pravomoćnosti te odluke.

Podsjetimo, odlukom disciplinskog suda načelnik PGP Gruda Matko Klarić, kojega su četiri kolegice prijavile za seksualno uznemiravanje, proglašen je krivim za teške povrede službene dužnosti. Osim ovih optužbi, Klariću su na teret stavljene još dvije točke i to da je tereti kolegice koje su druge vjeroispovijesti prisilio da idu čistiti samostan u Konavlima, kao i da je više osoba bez potrebne dokumentacije pustio preko granice. Načelnik je smijenjen, ali ima pravo na žalbu drugostupanjskom sudu.

 

Exit mobile version