Poziv poljoprivrednicima na tečajeve za osposobljavanje u poljoprivredi

 

U organizaciji Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, u okviru Mjere 1 “Prenošenje znanja i aktivnosti informiranja”, Programa ruralnog razvoja, u planu je održati tečajeve za osposobljavanje u poljoprivredi.

Tečajevi su ujedno i uvjet poljoprivrednicima za prijavu/realizaciju kod mjera iz Programa ruralnog razvoja.

Kako bi se mogli javiti zainteresirani proizvođači povrća na trenutno objavljeni natječaj za tip operacije 4.1.1 Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava – ulaganja u proizvodnju povrća u zaštićenom prostoru – plasteniku, trebaju imati završen tečaj iz povrćarstva. Radi toga, među prvima je u planu tečaj iz povrćarstva, a iza njega bi se organizirali tečajevi iz drugih područja poljoprivredne proizvodnje.

Stoga su pozvani svi zainteresirani poljoprivrednici da iskažu interes za pohađanje izobrazbe na e-mail zoran.kajic@mps.hr ili na mobitel 091/488-2786, slanjem poruke u kojoj trebaju navesti svoje ime i prezime, matični broj OPG-a u kojem su članovi, broj mobitela i za koji tečaj su zainteresirani.  Sa pojedinim tečajem se kreće kada se prijavi najmanje 5 polaznika.

Zainteresirani se mogu javiti i ostalim djelatnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva (bivša Hrvatska poljoprivredno-šumarska savjetodavna služba) u Županiji.

Da bi pohađala tečaj strukovnog osposobljavanja, zainteresirana osoba mora imati registrirano poljoprivredno gospodarstvo, odnosno, biti član ili zaposlenik registriranog poljoprivrednog gospodarstva. Pojedini tečaj svaka zainteresirana osoba može pohađati samo jednom.

Sudionicima izobrazbe koji  završe program osposobljavanja izdaje se potvrda o završenom programu osposobljavanja, a pohađanje tečaja za polaznike je besplatno.

Planirani tečajevi:

Povrćarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, prerada i dorada voća, seoski turizam, prerada ljekovitog i aromatičnog bilja, prerada mlijeka.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije