Prirodoslovni muzej Metković – virtualna izložba Dragane Nuić Vučković “Ludi svijet”

 

I Prirodoslovni muzej Metković uključen je u manifestaciju “Noć muzeja”. 

U sklopu ovogodišnjeg programa u petak, 29. siječnja u 14 sati održat će se otvorenje izložbe “Ludi svijet”, autorice Dragane Nuić Vučković. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, otvorenje će se održati uz poštivanje mjera Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu, uz maksimalno dozvoljen broj od 10 osoba. 

Djela koje je autorica izabrala bit će postavljena u stalnom postavu Prirodoslovnog muzeja, a cjelovita izložba može se pogledati na mrežnim stranicama muzeja. Izložba će se moći pogledati od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati i subotom od 9 do 14 sati. 

Poznavatelji opusa Dragane Nuić-Vučković prepoznat će da je  tematsko područje kojim se bavi i dalje isto – svijet figuracije s motivima ljudskog lika i svijeta prirode, a pristup u obradi motiva i sadržaja nije se značajno promijenio. Svaka slika je istovremeno traganje, propitkivanje i zauzimanje stava, umjetnost pripovijedanja. Život u kojemu se odgovor na vanjska i unutarnja, pozitivna i negativna iskustva stvarnosti uvijek pronalazi u slici. 

„Pričam o  promjeni, međuljudskim odnosima, općenito promjenama u prirodi, ugrožavanju biljnih i životinjskih vrsta, uništenju civilizacije (Veliki žderač), o strahu (Ptice će kljucati ljude), o izobličenim moralnim težnjama i načelima, izbjegavanju odgovornosti, ali i o nadi u duhovno pročišćenje (Majka priroda), u osvješćenju čovjeka (Hodam u svjetlosti puna cvijeća)“, ističe autorica.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content