Prirodoslovni muzej Metković – virtualna izložba Dragane Nuić Vučković “Ludi svijet”

 

I Prirodoslovni muzej Metković uključen je u manifestaciju “Noć muzeja”. 

U sklopu ovogodišnjeg programa u petak, 29. siječnja u 14 sati održat će se otvorenje izložbe “Ludi svijet”, autorice Dragane Nuić Vučković. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, otvorenje će se održati uz poštivanje mjera Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu, uz maksimalno dozvoljen broj od 10 osoba. 

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Djela koje je autorica izabrala bit će postavljena u stalnom postavu Prirodoslovnog muzeja, a cjelovita izložba može se pogledati na mrežnim stranicama muzeja. Izložba će se moći pogledati od ponedjeljka do petka od 9 do 16 sati i subotom od 9 do 14 sati. 

Poznavatelji opusa Dragane Nuić-Vučković prepoznat će da je  tematsko područje kojim se bavi i dalje isto – svijet figuracije s motivima ljudskog lika i svijeta prirode, a pristup u obradi motiva i sadržaja nije se značajno promijenio. Svaka slika je istovremeno traganje, propitkivanje i zauzimanje stava, umjetnost pripovijedanja. Život u kojemu se odgovor na vanjska i unutarnja, pozitivna i negativna iskustva stvarnosti uvijek pronalazi u slici. 

„Pričam o  promjeni, međuljudskim odnosima, općenito promjenama u prirodi, ugrožavanju biljnih i životinjskih vrsta, uništenju civilizacije (Veliki žderač), o strahu (Ptice će kljucati ljude), o izobličenim moralnim težnjama i načelima, izbjegavanju odgovornosti, ali i o nadi u duhovno pročišćenje (Majka priroda), u osvješćenju čovjeka (Hodam u svjetlosti puna cvijeća)“, ističe autorica.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content