Arheološki muzej Narona Vid sudjeluje u programu ‘Noći muzeja’

 

Arheološki muzej Narona tradicionalno je uključen u program manifestacije ‘Noć muzeja’ koja se, ove godine, održava u okolnostima pandemije koronavirusa.

Tema šesnaeste po redu ‘Noći muzeja’ je „Zadaće muzeja u uvjetima krize“, a program se odvija na digitalnim platformama. Svi posjetitelji tako se večeras mogu „prošetati“ po Arheološkom muzeju Narona klikom na ovu poveznicu, pri čemu će se upoznati s postavom muzeja, ali i inače nedostupnim dijelovima stalnoga postava ispod podnih rešetki. 3D rimske careve i članove njihovih obitelji može se vidjeti klikom na ovu poveznicu, a svi zainteresirani mogu razgledati i grafički rekonstruirani hram.  Obilazak drugih naronitanskih lokaliteta može se nastaviti putem poveznica na virtualnoj krovnoj terasi muzeja.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Za one koji će večeras šetati centrom grada pripremljena je i izložba „Rimska noć u Naroni – prvih deset godina“ koja je postavljena u izlogu starih prostorija Gradske knjižnice. Na izložbi su izloženi plakati koji služe kao podsjetnik na protekle godine održavanja jedne od najmasovnijih manifestacija u dolini Neretve, koja svake godine u Vid privuče posjetitelje sa svih strana. Osim plakata, na videozidu u centru grada može se pogledati i videoprojekcija koja prikazuje najbolje kadrove sa dosadašnjih manifestacija.

Cijeli ovaj program vrlo je dobar odgovor Arheološkoga muzeja Narona na otežane okolnosti rada u uvjetima pandemije koronavirusa. Naime, iako su u 2020. godini održana gotovo sva planirana događanja u Muzeju, zabilježen je znatno manji broj posjetitelja.

„U odnosu na proteklu godinu, broj posjetitelja je manji za 25%. Zbog toga smo se odlučili prilagoditi okolnostima pandemije, postaviti naše sadržaje na digitalne platforme te održati komunikaciju s publikom. Uspjeli smo se prilagoditi, ali nadamo se da će se događanja u 2021. godini održati na uobičajeni način“, kazao je ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Vid Toni Glučina.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content