Home Kultura Večeras je manifestacija Noć muzeja, u programu tradicionalno sudjeluju i metkovski muzeji

Večeras je manifestacija Noć muzeja, u programu tradicionalno sudjeluju i metkovski muzeji

Posljednji petak u siječnju tradicionalno je rezerviran za Noć muzeja koja će se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, održati online na prigodnu temu - ‘Zadaće muzeja u uvjetima kriza’.

 

Posljednji petak u siječnju tradicionalno je rezerviran za Noć muzeja koja će se ove godine, zbog pandemije koronavirusa, održati online na prigodnu temu – ‘Zadaće muzeja u uvjetima kriza’.

U programu manifestacije tradicionalno sudjeluju i dva metkovska muzeja – Prirodoslovni muzej Metković i Arheološki muzej Narona Vid.

U Prirodoslovnom muzeju Metković u 14 sati otvara se izložba „Ludi svijet“, autorice Dragane Nuić Vučković. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, otvorenje će se održati uz poštivanje mjera Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu te uz maksimalno dozvoljen broj od 10 osoba. Ipak, svi zainteresirani izložbu će moći pogledati na mrežnim stranicama Muzeja te u stalnom postavu, svakoga radnog dana od 9 do 16 i subotom od 9 do 14 sati.

Digitalna Noć muzeja održat će se i u Arheološkom muzeju Narona u Vidu, pri čemu će svi posjetitelji moći razgledati Muzej putem mrežnih stranica.

U sklopu programa, u izlogu nekadašnje Gradske knjižnice bit će organizirana i izložba „Rimska noć u Naroni – prvih deset godina“ te video projekcija na videozidu u centru Metkovića.

 

Exit mobile version
Skip to content