Ivan Čupić i PPD Zagreb potpisali trogodišnji ugovor

 

Iz PPD-a Zagreb obavijestili su javnost kako su potpisali trogodišnji ugovor s desnim krilom reprezentacije, Metkovcem Ivanom Čupićem.

U bogatoj i uspješnoj karijeri ovaj 34-godišnjak ima čak sedam odličja s reprezentacijom, četiri bronce i tri srebra, a prije nego li je stigao u Vardar u ljeto 2016. (s kojim ima dva naslova EHF Lige prvaka) igrao je za VIVE Kielce (jedan naslov EHF Lige prvaka), Rhein-Neckar Löwen, RK Gorenje Velenje, SD Octavio Vigo, RK Medvešćak i RK Metković. Najboljim rukometašem Hrvatske proglašen je 2018. godine.

Klub je s novim igračem dogovorio suradnju na tri godine počevši od 1. srpnja 2021. Tako je uz Željka Musu, još jedno veliko rukometno ime pojačalo redove hrvatskog prvaka od iduće sezone.

„Mislim da ne treba trošiti previše riječi o kvaliteti pojačanja koje dolazi u naš klub. Zadovoljni smo da je postignut dogovor i da još jedan reprezentativac dolazi kod nas od sljedeće sezone. Sa svojim iskustvom kako na reprezentativnom polju tako i s osvojena 3 naslova Lige prvaka naša ekipa će sigurno profitirati. Želimo Zagreb vratiti tamo gdje pripada na rukometnoj mapi Europe, i time smo se vodili kod dovođenja zadnjih pojačanja. Nadamo se odličnoj suradnji s Čupićem“, rekao je direktor kluba Vedran Šupuković.

Čupić je istaknuo kako je odluku o prelasku u PPD Zagreb donio jer se pronašao u viziji kluba.

„Punih 15 godina igram u inozemstvu i Zagreb je za mene i moju obitelj došao u pravom trenutku. Sa sportskim direktorom Valčićem sam razgovarao oko toga da klub treba novih ljudi i nove energije. Ja sam se našao u toj viziji i planu kluba za sljedećih nekoliko godina i jednostavno sam odlučio da je vrijeme da se vratim kući te da probam pomoći koliko mogu, također i utjecati na mlade koliko mogu pošto je prisutna i rezultatska kriza. S nama starijima i iskusnijima se nadam da će se promijeniti atmosfera svlačionice, također pokušati ćemo dignuti i vratiti Zagreb koliko možemo na stare staze slave kada su bile pune dvorane i kada su padali dobri rezultati. Osjetio sam osjetnu kemiju, ambiciju i novi izazov u karijeri što mi je sigurno pomoglo pri odluci. Vjerujem da će sve izaći na dobro. Trenutna situacija s pandemijom ne ide na ruku mladim i neiskusnim ekipama koje imaju puno novih igrača jer smo više vremena proveli na testiranjima i u karantenama nego u dvorani. Mislim da je ova sezona čudna za svih, i čekam da se ova situacija s koronom primiri. Sigurno će se i iskristalizirati ekipa Zagreba kako bi se za sljedeću sezonu što kvalitenije i korektnije pripremili. – izjavio je novi igrač PPD Zagreba Ivan Čupić.

Izvor: rk-zagreb.hr

Foto: Facebook/ Službena stranica

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije