Home Novosti Lokalno Stožer produljio mjere na granicama do 28. veljače

Stožer produljio mjere na granicama do 28. veljače

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produljio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza do 28. veljače. 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske produljio je odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza do 28. veljače. 

To znači da svi putnici koji dolaze iz EU, ali i iz trećih zemalja moraju predočiti negativan nalaz PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati (računajući od vremena uzimanja brisa do dolaska na granični prijelaz) ili obaviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 odmah po dolasku u Republiku Hrvatsku (o vlastitom trošku), uz obvezu samoizolacije do prispijeća negativnog nalaza. U slučaju nemogućnosti testiranja određuje se mjera samoizolacije u trajanju od deset (10) dana. 

Iznimno, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, na graničnom prijelazu neće se zahtijevati predočenje negativnog PCR testa na SARS-CoV-2 koji nije stariji od 48 sati ukoliko se radi o zdravstvenim djelatnicima, istraživačima u zdravstvu i djelatnicima u skrbi za starije osobe, pograničnim radnicima, osoblju u prometnom sektoru, diplomatima, osoblju međunarodnih organizacija i osobama koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojnom i policijskom osoblju, humanitarnim djelatnicima i osoblju civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti te putnicima u tranzitu, uz obvezu napuštanja Republike Hrvatske u roku od 12 sati od ulaska. Također, negativan PCR test nije potreban ni osobama koje putuju radi školovanja, kao i ostalim osobama koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili imaju neki drugi gospodarski interes, a ne zadržavaju se u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati. 

 

Exit mobile version