Članovi “Brkate sjenice” pomogli u oporavku dvije ptice

 

Iz Ornitološkoga društva Brkata sjenica nam javljaju kako su posljednjih dana uspješno oporavljene dvije ptice, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti. 

“Prije desetak dana prijatelj Jole Marušić pronašao je i uhvatio iznemoglu pticu grabljivicu u Prudu. Preuzeli smo pticu Joli zahvalili na trudu i rekli mu da se radi o škanjcu Buteo buteo. Pregledali smo pticu nakon dolaska kući i ustanovili da ptica nije ozlijeđena vidljivih ozljeda nema možda je imala nalijetanje na automobil ili na drugu prepreku najčešće su to staklene površine elektro vodovi i slično. Pticu smo zbrinuli i nakon što smo je dobro nahranili i ptica došla u kondiciju nakon desetak dana pustili smo je u prirodu gdje i pripada.
Također prije nekoliko dana naši su sugrađani našli šumsku šljuku (po naški benu) Scolopax rusticola koja je udarila u staklenu površinu na njihovoj trgovini preko puta luke (hvala Kati i dečkima iz trgovine) donijeli je nama. Pregledali smo pticu i vidjeli da nije ozlijeđena već samo u šoku vjerojatno nije udarila pod pravim kutom imala je sreću. Pticu smo nahranili i nakon par dana pustili u prirodu da može nastaviti svoj put seleći u smjeru sjeverne Europe”, objavili su iz Brkate sjenice. 

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Inače, svi sugrađani koji se nađu u sličnim situacijama i pronađu ozlijeđene ptice mogu se javiti gospodinu Bariši Iliću iz Udruge te tako pomoći u oporavku ptica.  

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content