Dr. Miljenko Ljubić: „Zainteresiranost za cjepivo u DNŽ iznad očekivanja, do ljeta bi mogli procijepiti 50 do 60 % građana“

 

U Dubrovačko- neretvansku županiju pristiglo je novih 1100 doza cjepiva protiv koronavirusa, pri čemu je 230 doza namijenjeno za Dom zdravlja Metković, a 90 za Dom zdravlja Ploča.

Riječ je o cjepivu proizvođača AstraZeneca, a svaki liječnik obiteljske medicine dobio je po 20 doza. Trenutno se cijepe osobe od 80 i više godina, a od idućega tjedna, kada se očekuje i pristizanje većih količina cjepiva, započet će procjepljivanje i ostalih.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

„Prošloga tjedna došlo nam je Modernino cjepivo, a od idućega tjedna očekujemo pristizanje većih količina. Svi cijepitelji su dobili protokole i prema dobi određuju koga cijepiti. Trenutno su to osobe od 80 i više godina, a iza su na redu oni od 75 do 79 godina. Naravno, liječnik može i sam procijeniti te prvo cijepiti nekoga tko je više rizičan. Cijepljenje se zasada obavlja u ordinacijama obiteljske medicine, a po dolasku veće količine cjepiva formirat će se punktovi. Svi koji se žele cijepiti, mogu se zapisati kod svojih liječnika, a kako možemo vidjeti po broju upisanih, zainteresiranost za cjepivo u Županiji je zaista velika i iznad očekivanja. Do ljeta bi mogli cijepiti od 50 do 60 % građana u Županiji“, kazao je voditelj Službe za epidemiologiju županijskoga Zavoda za Javno zdravstvo dr. Miljenko Ljubić.

Ljubić je komentirao i trenutnu epidemiološku situaciju u Županiji, ali i u Metkoviću.

„Vidljivo je da broj zaraženih pada, zbog čega se može ići i u popuštanje mjera, ali i dalje nema mjesta opuštanju“, kazao je dr. Ljubić.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content