Metkovski srednjoškolci obilježili “Dan ružičastih majica”

 

Posljednje srijede u veljači obilježava se Dan ružičastih majica kojim se, na simboličan način, želi skrenuti pozornost na problem sve učestalijega problema vršnjačkog nasilja u školama.

Dan ružičastih majica tradicionalno je obilježen i u Srednjoj školi Metković. U sklopu nastave iz Ljudskih prava učenici trećeg razreda, smjera upravni referent, pisali su poruke koje promiču toleranciju, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti te nultu stopu tolerancije na nasilje.

dina_baner
Zemlja loših

Podsjetimo, Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, Dan ružičastih majica, ime je dobio po inicijativi koju je 2007. pokrenula grupa aktivista u Kanadi nakon što je jedan učenik zlostavljan od svojih kolega zato što je u školu došao odjeven u ružičastoj majici kao znak podrške teško bolesnoj majci. Inicijativom školskih kolega je na konstruktivan i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili i njegovi školski kolege, postale su prepoznatljivi simbol inicijative.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content