OŠ don Mihovila Pavlinovića: pročitajte pisma koje je otac Ante Gabrić poslao časnim sestrama 1972. i 1982. godine

 

I Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića sudjeluje u manifestaciji Dani oca Ante Gabrića koja se do 29. veljače održava u Metkoviću.

Tim povodom, na službenoj stranici škole objavili su pisma koje je otac Ante Gabrić poslao 1972. i 1982. godine časnim sestrama u Bošnjacima.  Pisma iz privatne kolekcije, datirana 24. kolovoza 1972. i 28. veljače 1982. godine, svjedoče o bliskom prijateljstvu našeg misionara i časnih sestara. Teološki osvrt na dosad neobjavljena pisma napisali su vjeroučitelji Tomislav Medak i Marinko Tošić, a pismo iz 1972. godine je izloženo uz audiovizualni materijal koji su izradili Karlo Raguž, učenik 8. b i prof. hrvatskoga jezika Ivana Vatović u sklopu filmske radionice. Materijal omogućuje povezivanje fotografija i pisma iz pera oca Ante tipična za njegovo požrtvovno razdoblje.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Također, učenici 2. d razreda sa svojom učiteljicom Nikolinom Jerković sudjelovali su u likovnoj radionici za virtualnu izložbu koja nosi naziv Kolajna od cvijeća.  Svoje radove izložili su na izložbenom panou u školskom holu.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content