U DNŽ 83 nova slučaja zaraze koronavirusom

Radi se o 41 osobi iz Dubrovnika, 25 iz Konavala, deset iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Stona te jednoj iz Metkovića.

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 83 nova slučajeva zaraze koronavirusom (27 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 41 osobi iz Dubrovnika, 25 iz Konavala, deset iz Župe dubrovačke, četiri iz Dubrovačkog primorja, dvije iz Stona te jednoj iz Metkovića. Ukupno su zaražene 42 muške i 41 ženska osoba, a 73 osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ.1941.). Izliječene su 33 osobe: 13 iz Dubrovnika, osam iz Konavala, pet iz Orebića, po dvije iz Blata, Ploča i Župe dubrovačke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađena su 283 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 44 222 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 43 osoba pozitivne na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su tri na invazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1449 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (sva četiri kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 388 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

Exit mobile version
Skip to content