Županijski stožer – strože epidemiološke mjere do 14. ožujka na dubrovačkom području

 

Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije na konferenciji za medije govorio je o uvođenju strožih mjera u odnosu na one koje će od 1. ožujka primjenjivati Nacionalni stožer, a zbog pogoršane epidemiološke situacije u županiji. One bi, prema prijedlogu Stožera trebale biti na snazi do 14. ožujka, piše dulist.

Strože mjere odnose se na dubrovačko područje, dok je dolina Neretve izuzeta.

Back to black_baner
Back to black_baner

„Imamo povećani broj zaraženih na širem dubrovačkom području, to nas opterećuje, imamo i sve veći broj hospitaliziranih osoba i zbog toga smo odlučili postrožiti mjere na idućih 14 dana, taj prijedlog je došao od struke, epidemiologa. Složili smo se da su mjere nužne, očekujemo da će se stanje poboljšati i da ćemo Uskrs dočekati u boljem stanju. Zdravlje sugrađana je na prvom mjestu. Moramo osigurati kapacitet bolnice da može primiti sve kojima to bude potrebno. Daleko smo od žute zone, a kamoli zelene, a ona nam je potrebna za dobru sezonu. Idemo na strože mjere i očekujemo da će ih se sugrađani striktno pridržavati i da ćemo u dogledno vrijeme dobiti bolju epidemiološku sliku. Jedno vrijeme smo bili najbolja županija, sada smo najgora po epidemiološkoj slici“, rekao je župan Nikola Dobroslavić.

Načelnik Stožera Joško Cebalo naglasio je kako je stožer nakon sastanka odlučio predložiti Nacionalnom stožeru donošenje strožih mjera za Dubrovnik, Župu dubrovačku, Konavle, Dubrovačko primorje i Ston. Prijedlog je da se od 1. ožujka nastavi primjenjivati odluka koja je na snazi.

„Zabranjuje se okupljanje više o 15 osoba, a na privatnim okupljanjima može biti najviše osam osoba iz dva različita kućanstva. Poslodavcima se preporuča organizacija rada u smjenama ili od kuće, a nalaže se stožerima civilne zaštite jedinicama lokalnih samouprava pojačan nadzor. Od početka županijski stožer ima jedan osnovni cilj, a to je zaštita zdravlja i života naših sugrađana. Primarno ostaje čuvanje najranjivijih skupina“,  istaknuo je Cebalo.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content