U DNŽ 66 novih slučajeva koronavirusa, Metković bez novozaraženih

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom (18 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 28 osoba iz Konavala, 26 iz Dubrovnika, deset iz Župe dubrovačke te po jednoj iz Orebića i Stona. Ukupno je zaraženo 29 muških i 37 ženskih osoba, a 39 osoba ima utvrđenu epidemiološku vezu. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je 621 aktivni slučaj od čega na području od Stona do Konavala njih 562 (Dubrovnik 246, Konavle 222, Župa dubrovačka 77, Ston šest, Dubrovačko Primorje 11).

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Izliječene su 32 osobe: 15 iz Konavala, devet iz Dubrovnika, pet iz Župe dubrovačke, po jedna iz Dubrovačkog primorja i Slivnog te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 248 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 44 789 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 43 osobe pozitivne na koronavirus. Pet pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb, od kojih su četiri na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1470 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenja mjere samoizolacije (sva tri kršenja mjere utvrđena na granici). Od početka pandemije zabilježeno je 397 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content