U DNŽ 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom (35 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 34 osobe iz Dubrovnika, 12 iz Župe dubrovačke, osam iz Konavala, četiri iz Metkovića, tri iz Korčule, po dvije iz Opuzena i Orebića te po jednoj iz Dubrovačkog primorja i Stona.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Ukupno je zaraženo 28 muških i 39 ženskih osoba, a 48 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Izliječeno je 49 osoba: 20 iz Dubrovnika, 17 iz Konavala, četiri iz Orebića, tri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja i Stona te jedna iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađeno je 396 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 47 391 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 658 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 595 (Dubrovnik 271, Konavle 158, Župa dubrovačka 146, Dubrovačko primorje 13 te Ston sedam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 60 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, svi na invanzivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1112 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije (kršenje zabilježeno na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 456 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content