Home Novosti Lokalno U Metkoviću velik interes za cijepljenjem – dosada na punktovima procijepljeno 900...

U Metkoviću velik interes za cijepljenjem – dosada na punktovima procijepljeno 900 osoba

Iz Doma zdravlja Metković ističu kako je interes za cijepljenjem velik.

 

Dom zdravlja Metković već treći vikend provodi masovno cijepljenje na posebno organiziranim punktovima u Metkoviću i Opuzenu. Dosada se na punktovima, s jednom dozom Pfizer BionTech i AstraZeneca cjepiva cijepilo ukupno 900 osoba.

Cijepljenje se provodi po svim standardima kvalitete te uz pomoć i podršku epidemiološke službe Metković, a naručivanje se provodi isključivo kod liječnika obiteljske medicine koji, sukladno pristiglim dozama cjepiva, poziva prijavljene pacijente na određeni termin.

Iz Doma zdravlja Metković ističu kako je interes za cijepljenjem velik.

„Danas se na punktu u sportskoj dvorani u Metkoviću tražila doza više, bilo je jako malo odustajanja i nadamo se da će nam tako i ostati. Strah kod ljudi postoji i to je neminovno, ali uz stručno i profesionalno osoblje svi strahovi se prebrode. Svakako su dobrobiti puno veće nego samo odbijanje te mi, kao zdravstvene organizacije, želimo pridonijeti što bržem izlasku iz “novog normalnog” i zaštiti našeg pučanstva“, poručuju iz Doma zdravlja.

Cijepljenje se obavlja i u ordinacijama liječnika obiteljske medicine u kojima se, također, koriste Pfizerova, AstraZenecina i Modernina cjepiva.

 

Exit mobile version
Skip to content