U DNŽ četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom (2 utvrđena brzim antigenskim testom).

Radi se o tri osobe iz Dubrovnika te jednoj iz Župe dubrovačke. Ukupno su zaražene dvije muške i dvije ženske osobe, a dvije imaju utvrđenu epidemiološku vezu.

Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Izliječeno je 47 osoba: 25 iz Dubrovnika, po osam iz Konavala i Župe dubrovačke, dvije iz Orebića te po jedna iz Blata, Metkovića, Smokvice i Stona. U posljednja 24 sata obrađena su 44 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 49 016 uzoraka.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno je aktivno 660 slučajeva zaraze koronavirusom, od čega na širem području Dubrovnika njih 556 (Dubrovnik 295, Konavle 118, Župa dubrovačka 120, Dubrovačko primorje 15 te Ston osam slučajeva).

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 70 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od čega je pet na invanzivnoj ventilaciji, a jedan na nainvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 948 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je pet kršenja mjere samoizolacije (svih pet na granici). Od početka pandemije zabilježena su ukupno 482 kršenja mjere samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content