U Metkoviću raste broj zaraženih koronavirusom, gradski Stožer poziva na oprez

Udio pozitivnih slučajeva među testiranima posljednjih dana iznosi 30 % što nas ponovno dovodi na prvo mjesto po broju pozitivnih u Županiji.

 

Posljednjih dana Metković bilježi već broj novozaraženih koronavirusom u odnosu na proteklo razdoblje. U skladu s pogoršanjem epidemiološke situacije, sastanak je održao Stožer za civilnu zaštitu Grada Metkovića. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

“U prostorijama Galerije GKS-a Metković danas je održan sastanak Stožera civilne zaštite Grada Metkovića na temu povećanja broja zaraženih bolesti COVID-19.

Naime, u proteklom razdoblju Metković je pratila povoljna epidemiološka situacija, a u skladu s njom, ostali smo izuzeti od pooštravanja epidemioloških mjera koje su na snazi u dubrovačkom dijelu Županije.

Međutim, podatci o broju novozaraženih posljednjih dana jasno pokazuju kako se situacija pogoršava.

Kako je istaknuto na sastanku Stožera, udio pozitivnih slučajeva u testiranima posljednjih dana iznosi 30 % što nas ponovno dovodi na prvo mjesto po broju pozitivnih u Županiji.

S obzirom da ne smijemo dopustiti da ponovno dođemo u izrazito nepovoljnu situaciju i brojke kakve smo imali u studenome i prosincu, smatramo da je potrebno sve naše sugrađane još jednom pozvati na oprez.

Iako je od 1. ožujka došlo do blagoga popuštanja epidemioloških mjera na razini cijele Hrvatske, želimo podsjetiti sve vas kako je vrlo bitno da se pridržavamo preporuka i uputa Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu.

Prije godinu dana, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u našemu gradu, o koronavirusu se vrlo malo znalo. Danas smo svi vrlo dobro upoznati koliko je opasan za zdravlje svih nas, a posebice starijih sugrađana i onih s kroničnim bolestima. U godinu dana, koliko traje pandemija kooronavirusa, brojni naši sugrađani su hospitalizirani s težim simptomima, a neki su, nažalost, od posljedica koronavirusa i preminuli.

Smatramo da je naša dužnost da zajednički štitimo živote naših sugrađana te da zajednički moramo pridonijeti da epidemiološka situacija u našemu gradu bude povoljna.

Nastavno na to, zajednički možemo zaustaviti pandemiju, izaći iz ove krizne i neočekivane situacije te se vratiti normalnome životu, u kojem će se odvijati normalna gospodarska aktivnosti i u kojem ćemo imati normalne socijalne kontakte koji nam svima nedostaju.

Stoga je u ovom trenutnu vrlo bitno da se suzdržimo od okupljanja, da poštujemo epidemiološke mjere te da budemo primjer odgovornoga ponašanja.

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!”

Damir Raić,

načelnik Stožera civilne zaštite Grada Metkovića

 

Exit mobile version
Skip to content