Gradonačelnik Milan obišao radove na projektima u gradu, uskoro započinju novi ukupne vrijednosti 40 milijuna kn

 

Gradonačelnik Dalibor Milan obišao je radove na projektima koji se trenutno provode na području grada. Neki od njih su pri samome kraju realizacije, a u idućim danima očekuje se i početak novih ukupne vrijednosti od 40 milijuna kuna. 

Iz Grada nastavljaju ulaganje u desnu stranu, pa su tako u Jadranskoj ulici trenutno otvorena tri gradilišta.

Metkovsko ljeto - baner
Mjesto tišine - Dan prvi- baner

Pri završetku je projekt građenja Jadranske ulice sa spojem na Put Narone. U tijeku je priprema podloge za postavljanje nogostupa s južne strane, nakon čega slijedi pripremanje terena za asfaltiranje ceste.

Započeli su i radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje Dječjeg vrtića ‘Radost‘ u sklopu kojeg će se izgraditi tri prostorije dnevnog boravka i višenamjenska dvorana, a najvažnije, riješit će se i dugogodišnji problem listi čekanja za upise u vrtić.

Ovih dana očekuje se i završetak radova na trećem projektu koji se trenutno provodi u Jadranskoj ulici – rekonstrukciji i obnovi dječjeg igrališta koje je, nakon mnogo godina, dobilo potpuno novi i moderni izgled.

Obnova dječjeg igrališta u Jadranskoj ulici dio je druge faze obnove dječjih igrališta na području Metkovića, u sklopu koje se trenutno radi i na rekonstrukciji dječjeg igrališta u Prudu, a završetak se očekuje za mjesec dana.

Kada su u pitanju dječja igrališta, u tijeku su pripremni radovi na mini rekonstrukciji postojećeg igrališta kod DM-a u sklopu kojih će se postaviti i nova igrala, a u pripremi su i završne aktivnosti za izgradnju dječjeg igrališta u Glušcima.

Novi izgled dobit će i dio Splitske ulice jer Hrvatske ceste rade na projektu preuređenja ulaza u Metković, a završetak radova predviđa se u zadanom roku.

Napreduju i radovi na rekonstrukciji nogostupa u Ulici kralja Zvonimira koji su malo usporeni zbog novonastale okolnosti, odnosno zbog polaganja kabela od strane HEP-a. U konačnici će doprinijeti ljepšem izgledu centra grada, ali i sigurnosti pješaka, posebice djece. 

U tijeku su i radovi na natkrivanju jednog dijela tribine na igralištu „Iza Vage“. Trenutno se radi na izlijevanju temelja za prihvat konstrukcije, nakon čega slijedi postavljanje metalne konstrukcije.

Novi projekti 

Uz te projekte, u Gradu su radili i na pripremi novih  za koje su postupci javnih nabava u tijeku, i to sljedećim redoslijedom:

  • Rekonstrukcija gradske tržnice u Metkoviću – potpisivanje ugovora s izvođačem sljedeći tjedan
  • Izgradnja Jadranske ulice – faza III. (od Klubane do Galine kuće) – otvaranje ponuda 24.3.2021.
  •  Izgradnja i opremanje sortinice – otvaranje ponuda 23.3.2021.
  • Rekonstrukcija nogostupa u Ulici Ivana Gundulića – otvaranje ponuda 26.3.2021.
  • Nadvišenje odlagališta otpada Dubravica – otvaranje ponuda 31.3.2021.
  • Izgradnja infrastrukture u Poslovnoj zoni Dubravica – otvaranje ponuda 31.3.2021.

Odmah po okončanju postupaka javnih nabava kreće se s izvođenjem radova na projektima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content