Braniteljskih ruku djelo: nove mogućnosti za plasman domaćih proizvoda

 

Zajednica braniteljskih zadruga je, u svrhu provođenja aktivnosti svog projekta „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“, te u svrhu dodatne promocije svojih usluga i proizvoda, kao i proizvoda suradničkih braniteljskih zadruga i OPG-ova stupila u kontakt s novootvorenom Braniteljskom prodavaonicom „Lijepo i naše“, koju vodi tvrtka Pleter usluge d.o.o.

Braniteljska prodavaonica je pilot-projekt Ministarstva hrvatskih branitelja, nastala kao oblik nadogradnje aktivnosti „Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji“ Ministarstva hrvatskih branitelja, a na inicijativu hrvatskih branitelja-proizvođača, s ciljem lakšeg plasmana domaćih i kvalitetnih proizvoda braniteljskih zadruga i OPG-ova na tržište, te pružanja kontinuirane ponude autohtonih proizvoda kupcima u sklopu stalnog izložbeno-prodajnog prostora. U njemu mali proizvođači, zadruge, obrti, OPGovi i drugi pravni subjekti koje su osnovali hrvatski branitelji imaju mogućnost prodati svoje proizvode, širiti svoje poslovanje, realizirati nove poslovne ideje i povezati se s drugim proizvođačima i pružateljima usluga.

dina_baner
Zemlja loših

Prostor trgovine, između ostaloga, predviđen je i za promotivne aktivnosti, organiziranje informativnih događaja o braniteljskom poduzetništvu, među kojima su i oni o načinu i mjestu proizvodnje. Braniteljska prodavaonica služi i kao novi alat i mjesto podrške hrvatskim braniteljima, kao odgovor na izazove, mjesta i pozicije ratnih veterana u društvu i, u konačnici, što je najvažnije, na potrebu povećanja udjela domaćih proizvoda na tržištu.

Takvi ciljevi Braniteljske prodavaonice „Lijepo i naše“ slični su ciljevima koji se žele ostvariti kroz projekt „Zajedno smo bolji i jači na tržištu“. Zajednica braniteljskih zadruga (ZBZ) ima namjeru u prostoru prodavaonice kontinuirano održavati prodajne izložbe i prezentacije proizvoda i usluga braniteljskih zadruga i OPG-a uključenih u rad ZBZ. Pored toga, ZBZ će promovirati društveno poduzetništvo i prodaju autohtonih proizvoda temeljem funkcionalnog povezivanja i na druge inovativne načine, među kojima je i nadolazeći web-shop Zajednice braniteljskih zadruga „Zajedno naše“, www.zajednonase.hr, te će dodatno osigurati dostupnost proizvoda svojih suradnika kupcima.

U trgovini se trenutno nude prehrambeni i autohtoni proizvodi poput džemova, pekmeza, domaćih sokova, voćnih likera, maslinovog ulja, vina, kiselog zelja, sireva, suhomesnatih proizvoda, čajeva i čajnih mješavina, domaće zimnice, konzerviranih ribljih proizvoda, čipsa od jabuke, domaćih tjestenina, pčelinjih proizvoda, te su tu i eterična ulja, pekmezi od luka, buče, đumbira i limuna, ocat divljeg šipka, te začinske soli s raznim dodacima.

Rezultat projektnih aktivnosti Zajednice braniteljskih zadruga i suradnje s Braniteljskom prodavaonicom „Lijepo i naše“ je uvrštavanje proizvoda Modro zelene zadruge iz Kule Norinske, odnosno, njenih Societas (prev. zadružna) vina, namaza od zelene i crne masline, maslinovog ulja, likera te suhih smokvi. Modro zelena zadruga je i prvi suradnik ZBZ-a na web  shopu Zajedno naše te na ovaj način pokazuje da se raznim suradnjama i iskorištavanjima mogućnosti koje se nude na tržištu može doći do većeg broja kupaca i prodaje autohtonog, domaćeg proizvoda.

Braniteljska prodavaonica „Lijepo i naše“ može se naći u Zagrebu, na adresi Britanski trg 3, a dodatne informacije dostupne su i putem Facebook i Instagram profila prodavaonice.

Projekt „Zajedno smo jači i bolji na tržištu“, UP.02.3.1.03.0021, provodi se na poziv „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Projekt je vrijedan 1.108.497,50 kuna, za što je Zajednica braniteljskih zadruga dobila bespovratna sredstva – u iznosu od 85% projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok ga je u iznosu od 15% sufinancirala Republika Hrvatska iz državnog proračuna. Više informacija na www.zajednojaci.hr.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content