DNŽ – od početka pandemije 535 kršenja samoizolacije, njih 340 na graničnim prijelazima

 

Od početka pandemije virusom COVID-19 do danas Policijska uprava dubrovačko-neretvanska evidentirala je 535 kršenja mjera samoizolacije.

Najveći broj kršenja navedene mjere, njih 340, evidentirano je na graničnim prijelazima ove Policijske uprave i veći dio njih se odnosi na osobe koje su prilikom tranzitiranja kroz RH prekoračile rok za tranzit od 12 sati te im je automatizmom određena mjera samoizolacije, dok se preostalih 195 kršenja navedene mjere odnosi na terenske provjere policijskih službenika kada osobe nisu zatečene na adresi koju su navele kao adresu na kojoj će boraviti tijekom samoizolacije.

Osobe koje prekrše mjeru samoizolacije, sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, sankcioniraju se novčanom kaznom u iznosu od 8 tisuća kuna.

Isto tako, policijski službenici ove Policijske uprave su do sada graničnom kontrolom za ukupno 60 potvrda o rezultatima testiranja na virus Covid-19 utvrdili da se radi o krivotvorinama. Osobe koje su se prilikom ulaza u RH služile takvim krivotvorenim PCR testovima kazneno su prijavljene za kazneno djelo krivotvorenja isprava. 

Iz policije su, još jednom, upozorili građane na važnost pridržavanja mjera samoizolacije kako bi na taj način zaštitili vlastito zdravlje, ali i zdravlje cjelokupne zajednice. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content