Stečeni uvjeti za podnošenje zahtjeva za tehnički pregled 25 milijuna kuna vrijednog projekta GLOG

 

U sklopu projekta GLOG zaprimljena je 27 privremena situacija za radove izvršene po projektu te su stečeni uvjeti za podnošenje zahtjeva za tehnički pregled, a nakon toga krenut će se u procese javne nabave za stručno upravljanje.

Predmetno pilot područje Glog sastavni je dio sustava navodnjavanja Donja Neretva i nalazi se u neposrednoj blizini ušća Neretve. Smješteno je u lijevom zaobalju Neretve i obuhvaća bruto površinu od 374 ha odnosno 310 ha neto obradivih površina koja obrađuju obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Planirani sustav za navodnjavanje zamišljen je kao tlačni sustav crpne stanice i cjevovoda na površini obuhvata, a projektom će se izgraditi sljedeći objekti:

  1. Crpna stanica Glog
  2. Dovodni cjevovodi od nove crpne stanice do distribucijske mreže duljine 270 m i rekonstrukcija postojećeg pristupnog puta duljine 259 m
  3. Distribucijski sustav zatvorenih tlačnih cjevovoda ukupne duljine 18.410 m.

Vrijednost projekta je više od 25 milijuna kuna.

Osim GLOG-a u uznapredovaloj pripremi je predio Koševo-Vrbovci. Osim ove dvije komponente u sklopu ovog projekta sprječavanja zaslanjenja tla izgradit će se i brana na Neretvi koja će osigurati slatku vodu u gornjem toku Neretve. Ukupna vrijednost projekta je više od 70 milijuna eura.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content