Home Novosti Filip Kežić dobitnik nagrade “Profesor Baltazar” koju Grad Zagreb dodjeljuje najboljim učenicima

Filip Kežić dobitnik nagrade “Profesor Baltazar” koju Grad Zagreb dodjeljuje najboljim učenicima

Filip Kežić izvrstan je mladi saksofonist koji je nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima počeo osvajati još kao učenik Osnovne glazbene škole u Metkoviću.

 

Metkovac Filip Kežić, maturant zagrebačke Glazbene škole Pavla Markovca dobitnik je nagrade “Profesor Baltazar” koju Grad Zagreb dodjeljuje svim učenicima koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Filip je nagradu osvojio zahvaljujući izvrsnom plasmanu na 57. natjecanju učenika i studenata komornih sastava, na kojem je, u kvartetu osvojio drugo mjesto.

Podsjetimo, Filip Kežić izvrstan je mladi saksofonist koji je nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima počeo osvajati još kao učenik Osnovne glazbene škole u Metkoviću. Osim što je prve nagrade osvojio u svojoj kategoriji, na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Daleki akordi” u Splitu te na Međunarodnom natjecanju učenika glazbenih škola u Subotici proglašen je laureatom, odnosno ukupnim pobjednikom natjecanja.

Svoje obrazovanje nastavio je u Zagrebu, gdje pohađa jednu od najprestižnijih glazbenih škola u Hrvatskoj – Glazbenu školu Pavla Markovca, a tijekom četvrtogodišnjeg obrazovanja u toj školi također je osvajao brojne nagrade te tako pridonosio ugledu našega grada.

Exit mobile version
Skip to content