Most Metković: “Zatražili smo održavanje sjednice GV elektroničkim putem”, gradonačelnik Milan odgovorio

 

U Galeriji GKS-a Metković jučer je održana 32. sjednica Gradskoga vijeća, odnosno posljednja aktualnoga saziva. Na njoj se nije pojavio nitko od oporbenih vijećnika, što je kritizirao gradonačelnik Dalibor Milan koji je istaknuo kako su se i na jučerašnjoj sjednici donijele vrlo važne odluke za građane Metkovića. 

Na njegovu kritiku Most Metković se danas osvrnuo priopćenjem u kojem su istaknuli kako su, zbog epidemioloških razloga, zatražili održavanje sjednice elektroničkim putem. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

“Jučerašnju 32. sjednicu Gradskoga vijeća Grada Metkovića gradonačelnik Dalibor Milan završio je poluminutnim obraćanjem vijećnicima. Pri tome, oporbenim vijećnicima Mosta ironično/sarkastično „zahvalio je što su nedolaskom na sjednicu dokazali da ih nije briga za grad Metković ni za građane grada Metkovića“.

Sukladno četverogodišnjoj praksi izbjegavanja odgovora na neugodna pitanja i prešućivanja činjenica, Dalibor Milan je prešutio da je Most Metković od predsjednika Gradskoga vijeća mailom zatražio da se razmotri održavanje ove sjednice elektroničkim putem, na temelju članka 49. Statuta Grada Metkovića koji propisuje da se u situacijama koje ugrožavaju život, zdravlje ili sigurnost stanovništva sjednice Gradskoga vijeća mogu održavati elektroničkim putem.

Naš zahtjev proizlazio je iz činjenice da Metković bilježi stalan dnevni porast broja osoba zaraženih koronavirusom (danas dok pišemo ovo priopćenje bilježimo 42 zaražena, najviše od studenoga 2020.) te da među vijećnicima Mosta ima oboljelih.
 
Na naš upit nije odgovorio ni predsjednik GV ni gradonačelnik Dalibor Milan. Štoviše, gradonačelnik ne samo da nije odgovorio na naš zahtjev, nego ga je prešutio i na sjednici te nas prozvao zbog nebrige za građane Metkovića.
 
Nedolazak naših vijećnika na ovu sjednicu pokazao je upravo suprotno od onoga što tvrdi Dalibor Milan. Stalo nam je do „života, zdravlja ili sigurnosti stanovništva“ kako piše u spomenutom članku Statuta Grada Metkovića, stalo nam je do vlastitoga zdravlja i zdravlja kolega vijećnika.
 
Na kraju, potpuno smo sigurni da se s ovim slaže i Dalibor Milan, samo ne smije to javno reći”, napisali su iz Mosta. 
 

“Zahtjev je stigao u utorak u 20:42”

 
Na priopćenje Mosta reagirao je i gradonačelnik Dalibor Milan koji je istaknuo kako im je zahtjev Mosta stigao večer prije održavanja sjednice. 
 
“Sjednice Gradskoga vijeća prije pandemije koronavirusa održavale su se u Zgradi političkih stranaka. U pandemijskom razdoblju, odnosno posljednjih godinu dana sjednice se, upravo zbog zaštite zdravlja svih vijećnika i ostalih pristutnih, održavaju u znatno većem prostoru Galerije GKS-a Metković. Također, na snazi su mjere u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa koje je Nacionalni stožer za civilnu zaštitu donio za Dubrovačko-neretvansku županiju. U njima jasno piše: zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba NE ODNOSI SE na profesionalne umjetničke izvedbe i programe koji ne uključuju zborno pjevanje, kinoprojekcije, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima te SJEDNICE PREDSTAVNIČKIH TIJELA. Navedena okupljanja potrebno je održavati u skladu s preporukama Zavoda za javno zdravstvo, koje se na sjednicama Gradskoga vijeća oduvijek poštuju, što kolege iz Mosta vrlo dobro znaju!
Ipak, vjerojatno bi udovoljili zahtjevu vijećnika Mosta da nam je isti na vrijeme stigao. Po njihovom dobrom starom običaju poslali su upit večer prije sjednice, u utorak, 6. travnja u 20:42, kada je već sve bilo organizacijski spremno za sjednicu. Dodat ću i to da su poziv za sjednicu dobili u petak, 2. travnja te su svakako imali vremena upozoriti nas ako im način održavanja nije po volji. Ali, nije im se dalo! Naknadna obraćanja, priopćenja i pljuvanja oduvijek su vijećnicima Mosta bila zanimljivija od konstruktivnih rasprava. Očekujem ih još, posebno u idućem razdoblju”, kazao je gradonačenik Milan. 
 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content