Rekonstrukcija Male tržnice – premješteni štandovi za prodaju voća i povrća

 

S obzirom da idući tjedan započinju radovi na rekonstrukciji Male gradske tržnice, štandovi za prodaju voća i povrća premješteni su na susjednu parcelu u Ulici Ivana Gundulića. 

Građani će tako i za vrijeme trajanja radova moći kupovati domaće voće i povrće od naših proizvođača. 

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Podsjetimo, Grad Metkovića započinje s projektom uređenja Male gradske tržnice. Projekt je to kojim će mala tržnica dobiti potpuno novi i moderniji izgled, ukupne vrijednosti 4 milijuna i 300 tisuća kuna, pri čemu ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancira s 400 tisuća kuna.

Projektom se planira uklanjanje postojećih montažnih objekata te izgradnja nove građevine koja će se sastojati od ulaznoga portala te zgrade tržnice. Ulazni portal je smješten s južne strane prema Ulici Ivana Gundulića u Metkoviću, a formiran je od natkrivenog prolaza te dva poslovna prostora na suprotnim stranama prolaza. Zgrada tržnice je jednoetažna (prizemlje), a funkcionalno će biti formirana od dva dijela, zatvorenog i otvorenog (natkrivenog) dijela. Unutar zatvorenog dijela bit će smještena četiri poslovna prostora, ostave te sanitarni čvor. Otvoreni (natkriveni prostor) okružuje sa svih strana zatvorene dijelove zgrade, a na tom prostoru bit će smješteni štandovi za prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Planirani rok za završetak radova je 12 mjeseci. 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content