Dalibor Milan: „U Jadransku ulicu uloženo je više od 15 milijuna kn“

 

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je sa suradnicima obišao radove u Jadranskoj ulici na desnoj strani grada u koju je, u protekle četiri godine, uloženo više od 15 milijuna kuna.

Ulica je to koja je više od 40 godina čekala svoj spoj s Ulicom Put Narone. Naime, proteže se od križanja s Ulicom Alojzija Stepinca pored nogometnog igrališta ONK Metković, a do nedavno je završavala na udaljenosti od cca 470 metara te bila slijepa ulica. Zadnjih desetljeća, promet pješaka odvijao se preko poljoprivrednih površina, što im je stvaralo velike probleme tijekom zimskih mjeseci, a posebice učenicima koji pohađaju Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića.

Kino_baner
Kino_baner

Po dolasku na funkciju, gradonačelnik Milan je sa svojim timom odlučio riješiti taj problem, te je Grad Metković  pristupio izradi idejnoga i glavnoga projekta, riješio imovinsko-pravne odnose i dozvole te započeo s realizacijom, prvo uređenja, a potom i nastavka gradnje Jadranske ulice, koja se bliži završetku.

„Nakon 40 godina stanovnici Jadranske ulice dobili su ono što su tražili. Kako su mi stanovnici ove ulice rekli, svi gradonačelnici prije mene su ovo obećavali, ali nisu htjeli ili nisu znali riješiti problem. Projektom je riješeno pitanje kanalizacije i odvodnje, izgrađen je nogostup s obje strane, sustav javne rasvjete te je izgrađena cesta. Ali, uz projekte uređenja i nastavka građenja Jadranske ulice, proveli smo, i provodimo još nekoliko projekata. Upravo smo krenuli s obnovom i rekonstrukcijom Dječjega vrtića ‘Radost’, obnovili smo dječje igralište te smo postavili umjetnu travu na malonogometnome igralištu ONK Metkovića. Dakle, u Jadransku je u protekle četiri godine uloženo više od 15 milijuna kuna“, kazao je gradonačelnik Milan koji je, prilikom obilaska radova u Jadranskoj ulici, istaknuo svoju kandidaturu na predstojećim lokalnim izborima.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content