Gradu Metkoviću 400 tisuća kuna za projekt rekonstrukcije Gradske tržnice

 

Ugovor o financiranju projekta preuređenja i rekonstrukcije Gradske tržnice Metković u iznosu od 400 tisuća kuna potpisao je gradonačelnik Dalibor Milan s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU.

Podsjetimo, radovi na preuređenju započeli su prošli tjedan, a po njihovom završetku, Mala gradska tržnica dobit će potpuno novi i moderniji izgled. Nova građevina sastojat će se od ulaznoga portala te zgrade tržnice. Ulazni portal je smješten s južne strane prema Ulici Ivana Gundulića, a formiran je od natkrivenog prolaza te dva poslovna prostora na suprotnim stranama.

Zgrada tržnice bit će jednoetažna (prizemlje), a funkcionalno će biti formirana od dva dijela, zatvorenog i otvorenog (natkrivenog) dijela. Unutar zatvorenog dijela bit će smještena četiri poslovna prostora, ostave te sanitarni čvor. Otvoreni (natkriveni prostor) okruživat će sa svih strana zatvorene dijelove zgrade, a na tom prostoru bit će smješteni štandovi za prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Planirani rok za završetak radova je 12 mjeseci, a štandovi za prodaju voća i povrća dotada su premješteni na susjednu parcelu u Ulici Ivana Gundulića.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content