Home Novosti Lokalno U Metkoviću deset novozaraženih

U Metkoviću deset novozaraženih

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom (19 utvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o 13 osoba iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, Opuzena i Ploča, dvije iz Kule Norinske i Župe dubrovačke te jednoj iz Stona. Ukupno je zaraženo 19 muških osoba i 29 osoba ženskog spola, a 34 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu. Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovnika (rođ. 1939.g.).

Izliječene su 84 osobe: 31 iz Dubrovnika, 23 iz Metkovića, 11 iz Ploča, sedam iz Opuzena, dvije iz Konavala, Slivnog, Zažablja i Župe dubrovačke, jedna iz Dubrovačkog primorja, Orebića i s Lastova te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. U posljednja 24 sata obrađeno je 314 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 61 786 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 66 osoba pozitivnih na koronavirus. Četiri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb, od čega su tri na invazivnoj ventilaciji te jedan na neinvazivnoj ventilaciji. U samoizolaciji je 1090 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je osam kršenja mjere samoizolacije (svih osam na granici). Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 651 kršenje mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

 

Exit mobile version
Skip to content