U ponedjeljak u Splitskoj ulici započinju radovi na Aglomeraciji Metković

 

U ponedjeljak, 3. svibnja u Splitskoj ulici započinju radovi na izgradnji sustava javne odvodnje na području Aglomeracije Metković i rekonstrukcije vodoopskrbne mreže.

Iz tvrtke ‘COMSA’ obavijestili su građane kako će tijekom izvođenja radova promet vozila biti ograničen ili zabranjen, sukladno privremenoj regulaciji prometa. Apelirali su na građane za strpljenje i razumijevanje te da svoja vozila za vrijeme trajanja radova parkiraju van zone odvijanja radova. Najavili su kako će i kontinuirano obavještavati javnost i svim pojedinim fazama projekta te privremenoj regulaciji prometa. 

Jedan od najvećih projekata u povijesti grada 

Podsjetimo, ‘Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković’ jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u povijesti grada Metkovića, ukupne vrijednosti 448.662.361,25 kn (s PDV-om), pri čemu je udio financiranja od strane EU 70, 68%. Ostatak se financira sredstvima Hrvatskih voda, Ministarstva gospodarskoga i održivog razvoja, Grada Metkovića i gradske tvrtke Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda.

Izgradnja sustava javne odvodnje na području aglomeracije Metković i rekonstrukcija vodoopskrbne mreže jedan je od sedam elemenata toga projekta, a sastoji se od dvije komponente. Sanacija i dogradnja sustava odvodnje u aglomeraciji Metković uključuje izgradnju 44.491 m gravitacijskih kolektora, 1.418 m tlačnih vodova, 16 crpnih stanica, 2.326 prespajanja postojećih kućnih priključaka, 1.745 novih priprema za kućne priključke, 90 m sanacije bez raskopavanja, sanaciju 100 revizijskih okana, sanaciju 150 spojeva kućnih priključaka na kolektore te 15.107 m SDNU – sustava daljinskog nadzora i upravljanja, a Rekonstrukcija i dogradnja sustava vodoopskrbe unutar grada Metkovića uključuje rekonstrukciju 11.875 m vodoopskrbnih cjevovoda, dogradnju 5.551 m vodoopskrbnih cjevovoda, prespajanje 1.340 kućnih priključaka, nabavu i ugradnju 5.500 vodomjera za daljinsko očitanje potrošnje s pripadnim terminalima i repetitorima te izgradnju 11 lokalnih stanica za podizanje tlaka.

Planirani završetak radova je za 36 mjeseci. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content