Završena treća etapa Memorijalnoga biciklističkog maratona

 

Sudionici 4. Memorijalnog biciklističkog maratona Prevlaka-Vukovar završili su i treću etapu od Knina do Slunja duljine 166 kilometara.

Nakon prospavane i odmorne noći, na središnjem trgu u Kninu dočekao ih je gradonačelnik Marko Jelić sa suradnicima te su potom zapalili svijeće za poginule branitelje kod spomenika hrvatske pobjede OLUJA 95.

Nakon kave krenuli su dalje cijelim putem pod kišom. Kratku stanku i doručak „s nogu“ obavili su u Gračacu. Pod pljuskom stigli su u Udbinu gdje su zapalili svijeće kod spomen obilježja pored crkve Hrvatskih mučenika. I ove godine ručkom ih je počastila obitelj Adrinek gdje su u ugodnom razgovoru s našom Metkovkom s Glibuše Jelenom proveli dio vremena.

Nakon presvlačenja u suhu odjeću, ovaj put bez kiše nastavili su dalje. Od Korenice ih je pratila magla što je otežavalo vožnju i sigurnost zbog gustog prometa. Na Plitvicama su zapalili svijeće kod spomen obilježja pok. Josipu Joviću, prvom poginulom hrvatskom redarstveniku u Domovinskom ratu. Zajedno s dvojicom biciklista BK Crna Kraljica Plitivce nastavili su prema Slunju. U Rakovici kod spomen obilježja poginulim braniteljima zapalili su svijeće. Na kraju dana stigli su u Slunj gdje ih je dočekao gradonačelnik Jure Katić sa suradnicima i predsjednik Udruge branitelja  Slunja, Rakovice i Cetingrada Tomislav Magdić. Zajedno su kod spomen obilježja u gradskom parku zapalili svijeće.

Danas nastavljaju četvrtu etapu prema Hrvatskoj Kostajnici.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content