Završena treća etapa Memorijalnoga biciklističkog maratona

 

Sudionici 4. Memorijalnog biciklističkog maratona Prevlaka-Vukovar završili su i treću etapu od Knina do Slunja duljine 166 kilometara.

Nakon prospavane i odmorne noći, na središnjem trgu u Kninu dočekao ih je gradonačelnik Marko Jelić sa suradnicima te su potom zapalili svijeće za poginule branitelje kod spomenika hrvatske pobjede OLUJA 95.

Tko je ovdje lud- baner
Brzi i neustrašivi_ baner
Bob Marley

Nakon kave krenuli su dalje cijelim putem pod kišom. Kratku stanku i doručak „s nogu“ obavili su u Gračacu. Pod pljuskom stigli su u Udbinu gdje su zapalili svijeće kod spomen obilježja pored crkve Hrvatskih mučenika. I ove godine ručkom ih je počastila obitelj Adrinek gdje su u ugodnom razgovoru s našom Metkovkom s Glibuše Jelenom proveli dio vremena.

Nakon presvlačenja u suhu odjeću, ovaj put bez kiše nastavili su dalje. Od Korenice ih je pratila magla što je otežavalo vožnju i sigurnost zbog gustog prometa. Na Plitvicama su zapalili svijeće kod spomen obilježja pok. Josipu Joviću, prvom poginulom hrvatskom redarstveniku u Domovinskom ratu. Zajedno s dvojicom biciklista BK Crna Kraljica Plitivce nastavili su prema Slunju. U Rakovici kod spomen obilježja poginulim braniteljima zapalili su svijeće. Na kraju dana stigli su u Slunj gdje ih je dočekao gradonačelnik Jure Katić sa suradnicima i predsjednik Udruge branitelja  Slunja, Rakovice i Cetingrada Tomislav Magdić. Zajedno su kod spomen obilježja u gradskom parku zapalili svijeće.

Danas nastavljaju četvrtu etapu prema Hrvatskoj Kostajnici.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content