Ministrica Tramišak dodijelila 20 ugovora za ravnomjeran razvoj gradova i općina u DNŽ

Ministarstvo je ugovorom odobrilo sufinanciranje obnove OŠ Stjepana Radića u iznosu od 400 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 209 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija, a projektom je planirana potpuna rekonstrukcija sanitarnih čvorova prizemlja i kata za potrebe učenika, izvedba novih sanitarnih čvorova uz prostor knjižnice te prilagodba dijela postojećih sanitarnih čvorova osobama s invaliditetom.

 

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je u Dubrovniku dvadeset ugovora za ravnomjeran regionalni razvoj gradova i općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ukupno vrijednih gotovo 6 milijuna kuna.

Ovom prilikom uručena su i dva ugovora Dubrovačko-neretvanskoj županiji te Sporazum o financiranju rada otočkog koordinatora RRA DUNEA-i. Ugovori su financirani iz državnog proračuna kroz programe podrške regionalnom razvoju i brdsko-planinskim područjima te održivog razvoja lokalne zajednice i razvoja otoka.

Ministrica Tramišak rekla je kako je riječ o vrijednim sredstvima za mala ulaganja s ciljem podizanja kvalitete i standarda života.

“Posebna mi je čast što smo uručili dvanaest ugovora za otoke, vrijednih 3,6 milijuna kuna, a u ovoj županiji otoci su bogatstvo”, izjavila je ministrica Tramišak.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako su ugovori hvalevrijedna pomoć u realizaciji projekata.

“Ministarstva i cijela Vlada pomogli su da ova županija dosegne ugovorenih sedam milijardi kuna financiranja iz sredstava Europske unije, po čemu smo najbolja županija u Hrvatskoj. Time smo financirali brojne projekte koje ne bismo mogli sami ili iz državnog proračuna. To je pokazatelj važnosti sredstava Europske unije”, rekao je župan Dobroslavić.

Kroz program razvoja otoka dodijeljena su sredstva Dubrovačko-neretvanskoj županiji za energetsku obnovu ambulante u Trpnju, Gradu Dubrovniku za adaptaciju i energetsku obnovu doma kulture na Koločepu, Općini Ston za uređenje i opremanje parkirališta Ponta, Općini Janjina za uređenje sjevernog dijela rive u Sreseru, Općini Trpanj za nabavu ‘pametnih’ spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, Općini Mljet za izgradnju kapelice s mrtvačnicom na groblju “Sladin gradac” u Goveđarima, Gradu Korčuli za uređenje trga Postrana u Žrnovu, Općini Blato za sanaciju dijela krovišta mjesnog doma kulture, Općini Vela Luka za uređenje šetnice na trasama gravitacijskih kolektora te općinama Smokvica i Lastovo za rekonstrukciju i obnovu prometnica.

Kroz program podrške brdsko-planinskim područjima Općini Dubrovačko primorje dodijeljena su sredstva za adaptaciju prometnica, a iz programa održivog razvoja lokalne zajednice dodijeljena su sredstva Općini Zažablje za Centar aktivnosti mladih u zajednici, Općini Pojezerje za izgradnju društvenog doma u Kobiljači, Općini Janjina za uređenje prometnica u ulica te Općini Kula Norinska za modernizaciju javne rasvjete.

Kroz program podrške regionalnom razvoju dodijeljena su sredstva Dubrovačko-neretvanskoj županiji za obnovu Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću, Gradu Metkoviću za rekonstrukciju Gradske tržnice te Gradu Opuzenu za rekonstrukciju prometnice u ulici Posrednica.

Dva projekta Dubrovačko-neretvanske županije

Ugovor o sufinanciranju energetske obnove ambulante Trpanj vrijedan je 970 tisuća kuna. MRRFEU odobrilo je sufinanciranje energetske obnove ambulante Trpanj u iznosu od 450 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 520 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji sa Domom zdravlja Korčula i Opcinom Trpanj.

Projektom energetske obnove ambulante Trpanj planirana je izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, odgovarajuća toplinska izolacija i hidroizolacija dijela ravnog krova, izmjena rasvjete cijelog objekta energetski učinkovitom te instalacija sustava daljinskog upravljanja i nadzora nad energentima.

Ministarstvo je ugovorom odobrilo sufinanciranje obnove OŠ Stjepana Radića u iznosu od 400 tisuća kuna, dok će preostali iznos od 209 tisuća kuna osigurati Dubrovačko-neretvanska županija, a projektom je planirana potpuna rekonstrukcija sanitarnih čvorova prizemlja i kata za potrebe učenika, izvedba novih sanitarnih čvorova uz prostor knjižnice te prilagodba dijela postojećih sanitarnih čvorova osobama s invaliditetom.

 

Exit mobile version
Skip to content