Home Novosti Svjetski dan ptica selica na Ušću Neretve

Svjetski dan ptica selica na Ušću Neretve

Koje je jedno od najatraktivnijih mjesta za promatranje ptica? Pogađate, ušće Neretve! 

 

Koje je jedno od najatraktivnijih mjesta za promatranje ptica? Pogađate, ušće Neretve! 

Tom rečenicu započeli su svoj dopis iz Udruge ‘Biom’ koja upravo na neretvanskom ušću obilježava Svjetski dan ptica selica. Od 15 sati organizirano je promatranje ptica, a predviđeno trajanje 2-3 sata. 

“Možete nas napustiti bilo kada, kao i pridružiti nam se naknadno. Nalazimo se kod promatračnice za ptice (https://www.google.com/maps/d/embed?mid=1kMRzNynvvUswcBxxhZYxu1ApaeH22YMn&hl=hr), a šetat ćemo duž obale. Promatranje ptica je besplatno i namijenjeno svim građanima, neovisno o predznanju ili članstvu u Biomu. Organizirano je u sklopu projekta Jadranski preletnički put. Nekoliko priručnika za određivanje vrsta ptica i dalekozora će biti osigurani, ali tko ima svoj dalekozor, neka ga slobodno ponese. Svakako obujte tene, ponesite kape, kreme za sunčanje i vodu. Veselimo se Vašem društvu”, poručili su iz Udruge ‘Biom’. 

O BirdLife International

BirdLife International je najveća svjetska mreža za zaštitu prirode. Čine ju 116 BirdLife partnera diljem svijeta, s gotovo 11 milijuna podržavatelja, 7.000 lokalnih skupina za zaštitu prirode i 7.400 zaposlenih. BirdLife je nadaleko priznat kao svjetski lider u zaštiti ptica.

O Udruzi BIOM:

Udruga Biom jedna je od vodećih organizacija civilnog društva za zaštitu prirode u Hrvatskoj i predstavnik BirdLifea u Hrvatskoj. Misija udruge je očuvanje bioraznolikosti zbog dobrobiti prirode i društva. Bavi se zaštitom divljih ptica te drugih vrsta i staništa, borbom protiv krivolova i drugih opasnosti za živi svijet, okuplja zaljubljenike u prirodu, organizira volontiranja, educira djecu, mlade i odrasle, provodi istraživanja te zagovara promjene koje pozitivno utječu na živi svijet. Svojim aktivnostima nastoji popularizirati znanost i širiti svijest o važnosti individualnog doprinosa očuvanju prirode. Više na www.biom.hr.

Exit mobile version
Skip to content