Predstavljen novouređeni park kod Doma zdravlja Metković

 

Povodom Svjetskoga dana kretanja, a u sklopu nacionalnoga programa ‘Volonteri u parku’ jutros je predstavljen novouređeni park kod Doma zdravlja Metković.

Predstavljanju su nazočili gradonačelnik Dalibor Milan, voditeljica gradskoga Odsjeka za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU Sanda Tomić, ravnateljica Gradskoga društva Crvenoga križa Metković Nela Orlović, ravnateljica Dječjega vrtića Metković Julijana Bebić te koordinatorica projekta za Metković, kineziologinja Vedrana Mordžin.

Program ‘Volonteri u parku’ provodi se u sklopu nacionalnoga projekta ‘Živjeti zdravo’, a aktivnosti koje se održavaju u Metkoviću zajednički provode Zavod za Javno zdravstvo, Gradsko društvo Crvenoga križa, Grad Metković te Dom zdravlja Metković.

Osim edukativno-zabavnih radionica, koje se u Metkoviću održavaju jednom mjesečno, u sklopu projekta je uređen i park kod Doma zdravlja, pri čemu je novu opremu financirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Naime, u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo, u svakoj županiji identificiran je po jedan park u kojem će se provoditi aktivnosti i koji će se dodatno opremiti kako bi građane motivirao na aktivno provođenje slobodnog vremena. Park kod Doma zdravlja Metković tako je opremljen s ulaznom pločom, klackalicom na oprugama za djecu s teškoćama u razvoju, njihalicom na opruzi za jedno dijete, gredom za balansiranje na tri razine, penjalicom s mrežom, ljuljačkom košarom, košem za selektiranje otpada, stolićem za prematanje i dojenje, društvenom igrom ‘školicom’ te antistres podlogom za sprave.

„Ukupna vrijednost projekta je 80 tisuća kuna. Zahvaljujem se Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i Gradskom društvu Crvenoga križa Metković.  Podsjetit ću kako ovo nije jedino igralište koje je u posljednjem razdoblju uređeno. Grad Metković je uredio nekoliko kvartovskih igrališta, a u sljedećem razdoblju ćemo preurediti preostala te izgraditi nova na područjima gdje ih nema“, istaknuo je gradonačelnik Milan.

U novome parku danas je održana i edukativno zabavna radionica za djecu, a različite igre, kojima se promiču zdravi načini života, vodila je koordinatorica projekta za Metković, Vedrana Mordžin. Na radionici je sudjelovala i vrtićka skupina predškolaca iz Dječjeg vrtića Metković.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije