Tjedno izvješće za promet –11 prometnih nesreća u DNŽ

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 670 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 429 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 82 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 10 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 19 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Od ostalih prekršaja iz policije izdvajaju 24 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 12 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Korčuli

Najveća koncentracija alkohola od 2,03 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 8. svibnja, 27-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka prilikom redovne kontrole prometa zaustavljen na državnoj cesti D-118 kod Blata. Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog u iznosu od 10.500,00 kuna. Također, izdana mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Stonu

Najveća novčana kazna od 20.500,00 kuna izrečena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u jutarnjim satima 3. svibnja, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka. Kontrolom je utvrđeno da upravlja motornim vozilom „B“ kategorije prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. Daljnjom kontrolom je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom pod utjecajem opojnih droga, te je isključen iz prometa.

Vozaču je izdan prekršajni nalog na iznos od 20.500,00 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content