Grad Metković započinje s novim prometnim infrastrukturnim projektima ukupne vrijednosti od 80 milijuna kn

 

U prostorijama gradske uprave danas su predstavljena četiri nova prometna infrastrukturna projekta koja će se realizirati na području Grada Metkovića – spoj Metkovića na autocestu, projekt izgradnje kružnog toka na Lučkom mostu, rekonstrukcija Ulice Zrinskih i Frankopana te rekonstrukcija Ulice Put Narone.

Predstavljanju projekata, ukupne vrijednosti od gotovo 80 milijuna kuna, osim gradonačelnika Dalibora Milana i zamjenika gradonačelnika Roberta Doke nazočili su i ravnatelj Županijske uprave za ceste DNŽ Ivo Kaštelan, direktor Ispostave Dubrovnik Hrvatskih cesta Ivica Tutman te predstavnici tvrtki projektanata Proposta i Geoproming d.o.o.

Projekt rekonstrukcije Puta Narone radit će se od križanja sa Zagrebačkom ulicom do mosta u Vidu, a između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, izgradnju pješačko-biciklističke staze, uređenje trenutno neadekvatnoga parkinga pored Opuzenke te postavljanje javne rasvjete duž cijele ulice.

Novi moderan izgled dobit će i Ulica Zrinskih i Frankopana, a rekonstrukcija, između ostaloga, uključuje uređenje kolnika, uređenje nogostupa do Duvrata, rješavanje oborinske odvodnje te uređenje javne rasvjete.

Spoj Metkovića na autocestu radit će se od postojeće državne ceste D62 u zoni između naselja Nova Sela i postojećeg spoja izlaza s autoceste A1 do zone između naselja Prud i neposredno ispod postojećeg graničnog prijelaza s BiH, odnosno cesta će ići preko tzv. Prudske Drage. Ukupna dužina trase između dva križanja bit će 5,4 km, a vrijeme spoja na autocestu od Lučkoga mosta bit će sedam ili osam minuta. Cesta će rasteretiti prometnu komunikaciju Metkovića sa sjeverom Hrvatske, a osim izgradnje nove moderne prometnice, projekt uključuje i rješenje kompletnog sustava oborinske odvodnje.

Novo prometno rješenje u centru grada je i izgradnja kružnoga toka na Lučkom mostu, pri čemu će se transformirati postojeće križanje. Projekt uključuje i proširenje postojećega križanja, rekonstrukciju parkinga, osvjetljenje križanja, zaštitu postojećih instalacija te rješenje oborinske odvodnje.

 „Radi se o vrlo vrijednim i realnim projektima koje možemo realizirati u idućem mandatu. Za većinu od njih imamo lokacijske dozvole, a za projekt spoja Metkovića s autocestom smo pred ishođenjem građevinske dozvole. Zahvaljujem se g. Kaštelanu i Tutmanu koji su imali razumijevanja za naše prometne probleme.  Također, zamolio bih predstavnike Hrvatskih cesta da pronađemo rješenje i za raskrižje na drugom kraju Lučkoga mosta, odnosno križanje s Ulicom Andrije Hebranga“, istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

 

Exit mobile version
Skip to content