Dodijeljene diplome za 15 novih gerontodomaćica

Osposobljavanje je održano u sklopu trogodišnjega programa 'Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2'.

 

U Galeriji GKS-a danas je održana svečana dodjela diploma za 15 polaznica osposobljavanja za gerontodomaćice, a diplome su im dodijelile djelatnice Udruge ‘Dobra’ Simona Pavlović i Ivana Ketini te ravnatelj Učilišta ‘Narona’ Metković, Ante Mateljak.

Osposobljavanje je održano u sklopu trogodišnjega programa ‘Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2’ kojeg u partnerstvu provodi Udruga ‘Dobra’ te Centar za socijalnu skrb Metković, a sastojalo se od teorijskog dijela koje je provelo Učilište ‘Narona’ te praktične nastave u Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković.

Riječ je o prvoj godini provedbe projekta, kojemu je svrha prevencija institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba kroz pružanje usluga od strane kvalificiranoga osoba te smanjenje socijalne isključenosti osjetljivih skupina, kao što su žene starije od 40 godina i/ili nezaposlene žene s područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko- neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Vrijednost projekta je 150 tisuća kn, a financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Exit mobile version
Skip to content