RK Metković – Mehanika: po završetku sezone odlaze trener Filip Romić i sportski direktor Joško Jukić

 

Uprava RK Metković Mehanike je danas potvrdila sporazum prema kojem na kraju sezone Filip Romić više neće biti trener prve ekipe, a Joško Jukić će prestati biti sportski direktor. Priopćenje iz Kluba prenosimo u cijelosti.

Upravni odbor RK Metković Mehanika je  održao sastanak na kojem je potvrđen Sporazum između prvog čovjeka metkovske rukometne struke gospodina Jukića i dugogodišnjeg trenera prvog tima gospodina Romića s jedne strane te predsjednika kluba gospodina Nikole Veraje s druge strane.

dina_baner
Zemlja loših

Ovim sporazumom se po okončanju natjecateljske sezone upražnjavaju sve stručne pozicije u klubu, vertikalno gledajući, od sportskog direktora do trenera najmlađe dobne kategorije.

Današnjim danom, Upravni odbor pristupa formiranju novog stručnog stožera, na čelo kojega će doći osoba spremna posložiti kompletnu struku u klubu, na način da to tijelo može razviti i primijeniti jedinstvenu strategiju kluba. Od prve ekipe se u sljedeće dvije godine očekuje iskorak, a od mlađih dobnih kategorija igrači koji će sutra moći igrati suvremeni rukomet. Pri tom mislimo na rukomet konkretan u oba smjera, te u takav sistem rada implementirati novu modernu metodiku treninga, čime bi se osuvremenila, u svijetu priznata, rukometna naobrazba, stečena u Metkoviću.

Posebno se zahvaljujemo gospodinu Jukiću na činjenici, kako je bitno doprinio dolasku igrača Čuture i Marića, afirmaciji senatora Džono i Čavara te ključnoj ulozi u Sporazumu o suradnji s Rukometnim klubom Jajce. Također, hvala i treneru Romiću koji je na terenu uspio uklopiti nove igrače u postojeći sistem. Bio je to iznimno zahtjevan proces, obzirom da se isti odvijao tijekom natjecateljske sezone. Pri tom, prva ekipa, ne samo da je ostvarila postavljeni cilj-ostanak u ligi, već je dva kola prije kraja stabilna u sredini ljestvice.

Obojica su bili bitni dijelovi klupskog mehanizma te očekujemo kako će tako biti i u budućnosti. Naime, uprava kluba će nakon formiranja novog stručnog stožera po dovođenju prvog stratega kluba, ponuditi mjesta u stožeru gospodinu Jukiću i gospodinu Romiću te očekujemo da će ih isti prihvatiti. – stoji u priopćenju Kluba.

 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content