Udruga Otac Ante Gabrić uspješno je prilagodila svoje aktivnosti epidemiološkoj situaciji

 

Udruga Otac Ante Gabrić tradicionalno sudjeluje u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga, u sklopu koje građani mogu posjetiti njihove prostorije danas do 17 sati.

Riječ je o manifestaciji koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, kako bi se široj javnosti predstavili programi i projekti koje provode udruge.

I ove godine, poštujući epidemiološke mjere, Udruga Otac Ante Gabrić pripremila je raznolik program.

„Uz sve epidemiološke mjere pripremili smo niz aktivnosti. Organizirali smo mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, kreativnu radionicu te radionicu tjelovježbe za korisnike, izložbu uradaka s prethodnih radionica i informiranje o projektima i programima te mogućnostima volontiranja u udruzi, a u popodnevnim satima će se održati tombola i druženje. Već devet godina sudjelujemo u manifestaciji, a moram naglasiti da smo 2016., 2017. i 2018. godine dobili nagrade od ureda za angažman na Danima otvorenih vrata“, rekla nam je voditeljica organiziranih dnevnih aktivnosti u Udruzi Paula Miličević.

Podsjetimo, Udruga Otac Ante Gabrić osnovana je 2008. godine sa svrhom pružanja pomoći starijim osobama. Osim organiziranih dnevnih aktivnosti u kojima sudjeluje 60-ak korisnika, Udruga provodi različite projekte te program socijalnih usluga Pomoć u kući u kojem trenutno imaju 53 korisnika.

Iako je prošla godina zbog pandemije koronavirusa bila izrazito izazovna za sve, a posebice za udruge koje skrbe o osobama starije životne dobi, Udruga Otac Ante Gabrić uspjela se prilagoditi novonastaloj situaciji.  

„Zaista smo se od prvoga dana trudili prilagoditi cijeloj situaciji. U vrijeme prvoga potpunoga zatvaranja, odnosno prošlo proljeće naše domaćice su svakodnevno išle do naših korisnika kojima pružamo socijalne usluge Pomoći u kući. Ali, u tom razdoblju zaista smo se brinuli da se ide samo kod korisnika, i to uz zaštitnu opremu i poštivanje epidemioloških mjera, tako da smo to najgore razdoblje izgurali. Po popuštanju mjera, nastojali smo održati i naše aktivnosti. Sve radionice i događanja programa Organizirane dnevne aktivnosti, koje uz pomoć Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provodimo od 2008., održavali smo u manjim skupinama od četiri do pet korisnika s pauzama i toga se držimo i dalje.  Nastavljeni su i naši projekti ‘Nešto staro za nešto novo’ te ‘Aktivna i zdrava starost’ koje sufinancira Dubrovačko-neretvanska županija, a dobivamo i sredstva od Grada Metkovića te na taj način uspijevamo provoditi sve naše aktivnosti“, istaknula je Miličević.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content