Metković – vozio pod utjecajem alkohola i bez sigurnosnoga pojasa, kažnjen s 11.800,00 kn

 

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, dok je pet osoba lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 691 represivnu mjeru od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 383 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 81 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 21 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

– Od ostalih prekršaja izdvajamo 30 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 46 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Metkoviću

Najveća koncentracija alkohola od 1,66 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 10. lipnja, 63-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa u ulici Petra Krešimira IV u Metkoviću. Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas tijekom vožnje i da se tijekom vožnje nije kretao sredinom obilježene prometne trake.

Vozač je isključen iz prometa i zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Izdan mu je prekršajni nalog u iznosu od 11.800,00 kuna, kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna od 15.300,00 kuna izrečena je 31-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u večernjim satima 13.lipnja, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,07g/kg. Također je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Osim spomenute novčane kazne vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content