Održana konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća, Hrvoje Bebić jednoglasno izabran za predsjednika

 

Konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića održana je jutros u Galeriji Gradskoga kulturnog središta.

Za predsjednika novoga saziva Gradskoga vijeća jednoglasno je izabran Hrvoje Bebić (HDZ-HSLS-HSU), a na mjesto potpredsjednica Miljenka Manenica (HDZ-HSLS-HSU) i Ivana Mostarac (MOST).

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner

Podsjetimo, novi saziv Gradskoga vijeća Grada Metkovića čini 15 vijećnika, od kojih je devet s liste HDZ-HSLS-HSU (Hrvoje Bebić, Gordan Ćelić, Davor Boras, Siniša Bebić, Miljenka Manenica, Jelica Lazarević, Mario Senta, Nikica Ilić i Ines Crnčević), pet s liste Mosta (Nikica Hajvaz, Josip Talajić, Mario Galov, Zoran Kozina i Ivana Mostarac) te vijećnica Kandidacijske liste Grupe birača Maša Gabrić Plećaš.

U svom obraćanju vijećnicima gradonačelnik Dalibor Milan je, još jednom, sugrađanima zahvalio na povjerenju te ponudio projektnu suradnju svim izabranim vijećnicima.

„Čestitam predsjedniku Gradskoga vijeća Hrvoju Bebiću te svim izabranim vijećnicima. Kao što znate, koalicija HDZ-a, HSLS-a i HSU-a ima apsolutnu većinu te sve odluke možemo donositi većinom naših glasova. Međutim, to nam nije cilj. Kao što sam na sjednici GV-a rekao, baš kao i prije četiri godine, pozivam sve gradske vijećnike na suradnju. Želim da svi predlažu svoje projekte, a ako su isti kvalitetni, usvojit ću ih i predložiti Gradskom vijeću te jasno istaknuti čiji je to projekt. Moramo svi zajedno iskoristiti naredne četiri godine te raditi na dobrobit naših građana. Također, želim se, još jednom, zahvaliti našim sugrađanima koji su nas izabrali“, naglasio je gradonačelnik Milan.

Vijećnik s liste Mosta, dr. Nikica Hajvaz, koji je bio i kandidat za gradonačelnika, istaknuo je kako će pet njihovih izabranih vijećnika u iduće četiri godine biti kvalitetna oporba koja će predlagati rješenja.  

„Naša suradljivost nikada neće doći u pitanje. Nas pet s liste Mosta bit ćemo konstruktivna oporba, bit ćemo oporba koja će donositi rješenja te oporba koja će mijenjati dosadašnji način rada i donošenja odluka. Nastojat ćemo da sve bude transparentno te da se gradski novac troši namjenski. Metković se protekle četiri godine nije maknuo od tamo gdje ga je Most ostavio i vrijeme je da krene naprijed, s punim kapacitetom, kako i zaslužuje te s onim sredstvima koja imamo na raspolaganju“, kazao je dr. Hajvaz, a zajednički rad na dobrobit svih građana Metkovića očekuje i vijećnica Kandidacijske liste Grupe birača Maša Gabrić Plećaš.

„Pozdravljam sve naše sugrađane i ovim putem želim čestitati izabranom predsjedniku Gradskoga vijeća te potpredsjednicima. Nadam se da ćemo sljedeće četiri godine svi raditi na dobrobit Metkovića i da ćemo donositi odluke koje će poboljšati život svih naših sugrađana“, istaknula je Gabrić Plećaš.

Na sjednici su izabrani i predsjednik te članovi Mandatnog odbora, odnosno Davor Boras te Ines Crnčević i Zoran Kozina. U Odbor za izbor i imenovanja izabrani su predsjednik Gordan Ćelić, zamjenik Nikica Ilić te članovi Mario Senta, Siniša Bebić i Nikica Hajvaz. Za predsjednicu Odbora za statut i poslovnik izabrana je Miljenka Manenica, zamjenica predsjednice je Vesna Pavlović, a članovi su Ivka Vukša, Mario Galov te Ivana Mostarac. Predsjednik Odbora za javna priznanja je Robert Doko, zamjenica predsjednika je Jelica Lazarević, a članovi su Filip Dominiković, Josip Talajić i Maša Gabrić Plećaš.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content