U Metkoviću se održava akcija čišćenja korita rijeke Neretve

U organizaciji Športsko-ronilačkog ekološkog kluba 'Delta 5' te u suorganizaciji Ekološko-ronilačkog kluba 'Malo more' danas se u Metkoviću održava ekološka akcija čišćenja korita rijeke Neretve.

 

U organizaciji Športsko-ronilačkog ekološkog kluba ‘Delta 5’ te u suorganizaciji Ekološko-ronilačkog kluba ‘Malo more’ danas se u Metkoviću održava ekološka akcija čišćenja korita rijeke Neretve.

U prvoj akciji novoosnovanoga kluba ‘Delta 5’ sudjeluje dvadesetak ronioca iz pet klubova, uz podršku JVP Metković, DVD-a Metković te HGSS-a koji ih prate na terenu.

„S obzirom da naša Delta ima pet rukavaca, simbolično je i klub nazvan ‘Delta 5’. Ova akcija ujedno je i naše predstavljanje, a po našim saznanjima slična akcija nije organizirana 13 godina. Organizacija protječe u redu. Imamo voditelja ronjenja i raspored ronjenja, a danas ćemo čistiti područje oko Lučkoga mosta“, kazala je potpredsjednica kluba Ivana Tutavac.

Prije početka, roniocima su se obratili predsjednik Hrvatskoga ronilačkog saveza Kamilo Čuljak te gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan koji je pohvalio akciju.

„Pozdravljam osnivanje kluba ‘Delta 5′ i nadam se da će akcija postati tradicionalna. Grad Metković će uvijek pomagati vaš rad te održavanje ove i sličnih akcija’, naglasio je gradonačelnik Milan.

Više o samom tijeku te rezultatima akcije u idućim objavama.

Exit mobile version
Skip to content