‘Glazba tišine’ – biografski film o Andrei Bocelliju na Skalama II

 

I tijekom ovogodišnjega programa Metkovskoga ljeta, a u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković na rasporedu je mini ciklus ‘Skriveni ulični film’.

Prva projekcija održat će se na lokaciji Skale II u srijedu, 30. lipnja u 21 sat kada gledamo film ‘Glazba tišine’ – biografski film o Andrei Bocelliju. Ulaz je slobodan.

Ane Paška_ baner
prica-o-leptirza baner
Kaskader_ baner

Music of silence ili Glazba tišine istinita je priča u kojoj životna ambicija, strast prema glazbi i ljubav obitelji pobjeđuju sve prepreke i veličanstveno izdižu Bocellija iznad izazova koji su mu priječili put.

Prodao je 80 milijuna nosača zvuka, pjevao duete s nekima od najvećih glazbenika današnjice, a emocija u njegovu glasu oduševljava milijune diljem svijeta. Andrea Bocelli danas je jedan od najpoznatijih glazbenika današnjice. Od 1995., kada je na San Remu otpjevao ‘Con te partiro’, pjesmu koja ga je lansirala u orbitu slavnih, u njegov glas zaljubili su se i publika i kritika.

Film je snimljen prema knjizi pjevačevih memoara iz 2002. Scenaristi su Anna Pavignano i Michael Radford u suradnji sa samim Andreom Bocellijem, kojeg u filmu tumači Tony Sebastian. Ulogu Maestra utjelovio je Antonio Banderas, Jordi Molla glumi Amosovog oca, Luisa Ranieri Bocellijevu majku, a Ennio Fantastichini ujaka slavnog umjetnika.

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content