Home Život grada Pruđani u Australiji proslavili blagdan Sv. Ivana Krstitelja

Pruđani u Australiji proslavili blagdan Sv. Ivana Krstitelja

Ručak je okupio oko stotinjak Pruđana, njihove djeca, unuka, prijatelja te ostale rodbine u velebnom prostoru hrvatskog kluba u drugom najvećem gradu države Victorije.

 

Povodom blagdana Sv. Ivana Krstitelja, Pruđani i njihovi prijatelji te rodbina, koji danas žive u dalekoj Australiji u gradovima Geelonga i Melbournea u južnoj državi Victorije, proslavili su danas taj veliki prudski blagdan sa svečanim ručkom u Centru hrvatske zajednice.

Ručak je okupio oko stotinjak Pruđana, njihove djeca, unuka, prijatelja te ostale rodbine u velebnom prostoru hrvatskog kluba u drugom najvećem gradu države Victorije.

Organizatorice ove inicijative su pripadnice druge generacije australskih Hrvata, obje ujedno i pripadnice kuće Papića (Volarevića) iz Pruda – Kristina Skorjanec (djevojačko prezime Prusac) te Karmen Krašić (djevojačko prezime Volarević). Kristinin otac je Mate Prusac, a  majka Neda, rođena Volarević. Karmenin otac je Mate Volarević (brat Kristinine majke Nede), a majka Ana, inače rodom iz zadarskog zaleđa. Inicijativu za organizacijom ručka pokrenule su na nedavnom pogrebu u Geelongu, pok. Vide Vasilevske (djevojačko prezime Volarević (Covo).

Naime, kako si nam napisali organizatori, žaleći što im se svojta u posljednje vrijeme okuplja na pogrebima, a ne kao u boljim vremenima na vjenčanjima ili krstitkama, ove dvije vrijedne dame su odlučile organizirati zajednički ručak za rodbinu iz Pruda, koji se ubrzo pretvorio u blagdanski ručak Pruđana i njihovih potomaka, ali i svih prijatelja s Dragovije, iz Vida, Desana, Podrujnice, Momića te  ostalih djelova neretvanske doline.

Tijekom ručka je prikazana kratka video montaža Pruda. Urednici tog videouratka su Tonći Prusac i njegova kći, pripadnica treće generacije australskih Hrvata, desetogodišnja Maja.

Tekst i slike poslao Tonći Prusac. 

Exit mobile version
Skip to content