Grad Metković: započeli radovi na uređenju nogostupa u Ulici Ivana Gundulića

 

Započeli su radovi na uređenju nogostupa i zelenih površina u Ulici Ivana Gundulića u Metkoviću.

Riječ je o projektu kojemu je investitor Grad Metković, a čija je procijenjena vrijednost 680 tisuća kuna s PDV-om.

Radovi se odvijaju od zgrade ‘Liman’ pa do kraja Trga kralja Tomislava, a u sklopu njih nogostup će se popločati betonskim pločama u dvije boje, pri čemu će se uklopiti s uređenim nogostupima u ostatku grada.

“Riječ je o još jednom od naših projekata kojima uređujemo centar grada. Po završetku radova poboljšat će se vizura tog dijela grada, ali najvažnije – povećat će se sigurnost u prometu pješaka. Moram naglasiti kako su nam u pripremi trenutno još tri važna prometna infrastrukturna projekta. Prvi je uređenje Ulice Zrinskih i Frankopana na desnoj strani grada, pri čemu će se rekonstrukcija obaviti do Duvrata. Ta ulica će se urediti na način sličan Splitskoj ulici i dobit će jedan novi i moderan izgled. Također, u pripremi je i projekt rekonstrukcije i uređenja Puta Narone, a predali smo i zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole za kružni tok kod Lučkog mosta”, istaknuo je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. 

Za vrijeme trajanja projekta uređenja nogostupa u Ulici Ivana Gundulića obavit će se i planirani radovi na Aglomeraciji Metkovića u tom dijelu grada, kao i izvanredno održavanje od strane HEP-a. 

 

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content