Udruga Baštinik obavila speleološka terenska istraživanja na širem području doline Neretve

 

Udruga za promicanje zaštite prirodne i kulturne baštine Neretve Baštinik u lipnju je obavila speleološka terenska istraživanja na širem području doline Neretve.

Prethodno je radom na terenu izvršena rekongesacija planom predviđenog područja te su locirani novi speleološki objekti.

Metkovsko ljeto - baner
Gru_ baner

Ukupno je obrađeno 14 speleoloških objekata, a postignuti rezultati bit će predstavljeni široj javnosti do kraja godine, nakon detaljnije analize.

„Već sad možemo reći da su rezultati istraživanja dobri, ali ima i izuzetaka što ne umanjuje one pozitivne. Na području grada Metkovića lociran je i obrađen jedan novi speleološki objekt i već sad možemo reći da je zasigurno najljepši kad je u pitanju lijeva obala Neretve. Većina istraživanih speleoloških objekata nalazila se na području grada Ploča gdje se također nalaze neki vrlo interesantni speleološki objekti. Tijekom istraživanja pronađeni su ulomci prapovijesne keramike u jednoj špilji u blizini grada Ploča što potvrđuje kontinuitet naseljenosti neretvanske doline od prahistorije do današnjih dana. Zahvaljujemo se svim dobrim ljudima koji su nam pomogli s informacijama i prilikom rekongesacije terena“, istaknuo je predsjednik Udruge Baštinik Markica Vuica.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content