Home Najave Ansambl ‘Acoustic Project’ u petak na Ljetnoj sceni GKS-a

Ansambl ‘Acoustic Project’ u petak na Ljetnoj sceni GKS-a

Deset vrsnih glazbenika okupljenih u Ansamblu jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni.

 

Na Ljetnoj sceni GKS-a u petak, 16. srpnja s početkom u 21 sat koncert klasične glazbe održat će Ansambl Acoustic Project, a ulaz je slobodan.

Deset vrsnih glazbenika, okupljenih u Ansamblu, jedinstvena su pojava na glazbenoj sceni, a čine ga Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Nikola Fabijanić (saksofon), Mario Čopor (klavir), Stanislav Muškinja (udaraljke), Marco Graziani (violina), Val Bakrač (violina), Aleksandar Jakopanec (viola), Petar Kovačić (violončelo) i Dubravko Palanović (kontrabas).

Ansambl djeluje od 2008. godine, a osnovao ga je, zajedno s kolegama i prijateljima, skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović koji ga od tada vodi. Kroz godine djelovanja događale su se mnoge transformacije u postavi glazbenika te sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar, od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi.

Ansambl je održao brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji, ugostivši pritom brojne klasične i jazz glazbenike s kojima su ostvarili uspješne i raznovrsne programe, a 2012. snimili su svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i Morris Studia.

Posljednjih godinu i pol ansambl Acoustic Project bavi se kreiranjem nove glazbene materije u koju su utkani čvrsti elementi hrvatskog folklora, a u 2021. godini projekt se nadograđuje i obogaćuje  novim skladbama i idejama.

Iz Ansambla napominju kako im cilj nije jednostavno aranžirati narodne plesove i napjeve već stvoriti novu glazbu, koja istovremeno ocrtava korijene te suvremeni glazbeni trenutak u kojem se nalazimo.

Koncert su omogućili Ministarstvo kulture i medija i Grad Metković. Organizator je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se u sklopu programa Metkovskoga ljeta.

Exit mobile version
Skip to content