Predstavnici Doma zdravlja Metković na studijskom putovanju u Poljskoj

 

U sklopu projekta IMPHACT predstavnici Doma zdravlja Metković, zajedno s projektnim partnerima iz Doma zdravlja Ljubuški, Doma zdravlja Podgorica i Doma zdravlja Zenica, boravili su na studijskom putovanju u Krakowu u Poljskoj.

Poljska se  istaknula kao primjer dobre prakse za stjecanje novih znanja i razmjenu iskustava iz područja palijativne skrbi.

Prvo pretkazanje-baner
Miracolues_baner
Istjerivaci_ baner
Predstavnici partnera IMPHACT projekta u Hospiciju Sv.Lazar, Krakow

U sklopu putovanja posjetili su Hospicij sv. Lazara u Krakowu, kojega vodi nevladina organizacija “Society of Friends of the Sick” te kojoj je svrha sveobuhvatna skrb za teško bolesne osobe u terminalnom stadiju života. Nakon predstavljanja njihove organizacije rada, upriličen je i obilazak ustanove.

Predstavnici partnera IMPHACT projekta u Sveučilišnoj bolnici, Krakow

Nakon hospicija upriličeno je upoznavanje sa drugačijim pristupom palijativnoj skrbi i to posjetom Palijativnom odjelu, Sveučilišne bolnice u Krakowu. Nakon izlaganja i upoznavanja sa njihovom organizacijom rada također je upriličen obilazak odjela iz kojega se mogla vidjeti pak drugačija, bolnička, skrb za bolesnike u terminalnom stadiju bolesti.

Predstavnike Doma zdravlja Metković je primio i počasni Konzul Hrvatske u Krakowu gosp. Pawel Wlodarczyk te su razmijenjena brojna iskustva i uspostavljeni mogući odnosi za suradnju u budućnosti.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content