Završeno Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu

 

Dodjelom medalja za vožnje drugoga dana natjecanja te pehara ukupnim pobjednicima završeno je Prvenstvo Hrvatske u maratonu u kajaku i kanuu koje se jučer i danas održavalo u Metkoviću.

Uz predstavnike Hrvatskoga kajakaškoga saveza, zatvaranju prvenstva prisustvovao je pomoćnik ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković i predsjednik Sportske zajednice grada Metkovića Ante Zovko te direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Godzilla_baner
Noina arka
Majčinski instinkt

Zlatnu medalju u kategoriji seniora u kajaku na 20 km osvojili su Miroslav Lipovac i Marin Lipovac iz kuba Olimpik. U taj klub otišle je i srebrena medalja koju su osvojili David Aračić i Denis Folvarek, a bronca je pripala predstavnicima kluba Oriolik Domuniku Kolundžiću i Dominiku Hečimoviću.

U kategoriji juniora u kajaku na 15 km zlato je pripalo Karlu Pejiću i Ivanu Kneževiću Iz Oriolika, a srebro Benediktu Kolundžiću i Petru Kolundžiću, također iz Oriolika.

Ukupni pobjednici natjecanja u kategoriji kadeta su klub Marsonia, na drugom mjestu je Hrvatska Kostajnica, a treće dijele Belišće i Mračaj. U kategoriji juniora ukupni pobjednik je također Marsonia, a drugo mjesto dijele Olimpik i Oriolik. U kategoriji seniora pobjednik je Olimpik, na drugom mjestu je Marsonia, a na trećem Oriolik.

Prilikom zatvaranja Prvenstva, predsjednik Hrvatskoga kajakaškog saveza Marko Ćurković zahvalio se na potpori prilikom organizacije Gradu Metkoviću, Sportskoj zajednici, Turističkoj zajednici, Veslačkom klubu Neretvanski gusar i predstavnicima vatrogasaca i HGSS-a te najavio najveći sportski događaj u povijesti Metkovića koji će se održati 2024. – Svjetsko prvenstvo u kajak- kanu maratonu.

Vezane vijesti

Najnovije vijesti

Kategorije

Skip to content